“Ik wil proberen een hoog niveau in rolstoeltennis te bereiken”
Almeerse in rolstoel tennist tegen valide tennissers

WATERWIJK – De Almeerse Micha de Vos heeft vorige week meegedaan met de Almeerse Tennis Kampioensschappen. Micha zit in een rolstoel en speelt mix dubbel met haar vriend Dennis Spaanstra tegen valide tennissers.
Micha de Vos tennist tegen valide tennissers in de Almeerse Tennis Kampioenschappen. (Foto: Fred Rotgans)

Micha zit sinds december vorig jaar in een rolstoel. “Ik ben erg ziek geweest”, vertelt Micha. “Ik had een tumor op mijn rugwervel, ter grootte van een tennisbal. De tumor bleek goedaardig en is verwijderd. Mijn wervel is hierbij weggehaald en daarbij zijn ook zenuwen beschadigd. Ik heb een incomplete dwarslaesie. Dit betekent dat ik wel wat kan lopen, maar niet genoeg om staand te kunnen tennissen.”
Esther Vergeer verslaan

In haar jeugd tenniste Micha al fanatiek. “Ik kreeg bondstrainingen en stond op de jeugdranglijst. Rond mijn negentiende heb ik dit opgegeven. Ik was net niet goed genoeg om de top te bereiken”, aldus Micha. Vier jaar geleden begon Micha, samen met haar vriend, weer te tennissen. “En toen belandde ik dus in een rolstoel. Ik heb besloten dat ik wil blijven tennissen. Ik wil proberen een hoog niveau in rolstoeltennis te bereiken. Mijn doel is om Esther Vergeer ooit te verslaan”, zegt Micha. De Almeerse is lid geworden van Tennisvereniging LTC Waterwijk. “Deze club staat achter mij. Mijn vriend Dennis, met wie ik in augustus ga trouwen, traint mij. Daarnaast heeft de bondcoach rolstoeltennis ons allerlei tips gegeven. Rolstoeltennis is zo anders. Vooral de combinatie van het bedienen van de rolstoel en het slaan van de bal is lastig”, vertelt Micha.
De deelname aan de Almeerse Tennis Kampioensschappen was voor Micha een onderdeel van de training. “Ik vind het geweldig om weer samen met mijn vriend te kunnen mixen en daarbij ook nog eens te winnen. Hierna wil ik ook tegen rolstoelers gaan tennissen”, besluit Micha.
Artikel geplaatst op: 06 juli 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen