Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Tanja Jess vraagt acht schooldirecteuren ten huwelijk

ALMERE – Actrice Tanja Jess uit Almere heeft donderdagavond in het WTC Almere acht schooldirecteuren ten huwelijk gevraagd. Dat gebeurde tijdens de opnames van ‘de Tafel op 2’
Tanja Jess trad op als smachtende bruid. (Foto: Milou Ynema)

Het bleek om een ludieke actie te gaan van de Initiatiefgroep Vrije School Voortgezet Onderwijs Almere. Tanja Jess fungeerde als spreekbuis van dit ouderinitiatief en vroeg geheel gehuld in bruidskledij de acht directeuren van de Almeerse middelbare scholen ten huwelijk. Het doel van de actie was om de directeuren over te halen met de initiatiefgroep in gesprek te gaan in de hoop dat een van deze middelbare scholen een Vrije School afdeling zou willen inrichten.
De jongste zoon van Tanja Jess zit op de Vrije School Raphaël in Muziekwijk en ze hoopt dat er op korte termijn ook Vrije School Voortgezet onderwijs aangeboden zal worden in deze stad. Tot dusver is dat nog niet het geval.
De kinderen kunnen hun leerlijn niet als zodanig voortzetten tenzij zij uitwijken naar de Geert Groote College in Amsterdam. Jess: “Dan moet je zo’n kind dus op zijn twaalfde in z’n uppie op de trein zetten naar Amsterdam. Ik vind dat heel heftig. Toch kiezen heel veel ouders hiervoor omdat ze het heel belangrijk vinden dat hun kinderen hun ontwikkeling volgens de visie van het Vrije School Onderwijs kunnen voortzetten. Zo loop je als Almeerse Middelbare school een heleboel leerlingen mis. Dan is het toch een win-win situatie om de handen ineen te slaan en een samenwerking, oftewel een ‘huwelijk’ aan te gaan?!”
Artikel geplaatst op: 29 januari 2016 - 12:50

Gerelateerd

Delen

3 reacties

Geplaatst door Hendrika Kroon langer dan 1 jaar geleden Reageer
Go girl, gebruik je BN-er schap op een positieve manĂ­er! Ik ben blij dat jij deze actie gedaan hebt. Ook al zie ik dat bij onze 2 kk het niet slecht dien met dat reizen... Liever had ik gehoopt dat ze die tijd anders gebruiken konden...
Geplaatst door Els Broese langer dan 1 jaar geleden Reageer
Mooi initiatief,mijn kleinzoon gaat nu naar Amsterdam en mijn kleindochter zit opde vrijeschool in Almere!
Geplaatst door Jaaaa! langer dan 1 jaar geleden Reageer
Misschien doorpakken en de schoolbesturen wakker schudden?

Plaats je reactie: