Nieuws
Goois stel bouwt eerste houten huis Nobelhorst Door Kirsten Thuis-WoudenbergNOBELHORST – De geur van versgezaagd hout leidt naar de bouwplaats van het houten huis van... Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – Dankzij Camera in Beeld wordt het opsporen van daders van een inbraak, volgens wijkagent... Floriade nu officieel wereldtuinbouwtentoonstelling ALMERE – Afgelopen woensdag heeft een delegatie van de Floriade Almere 2022 de formele erkenning van het BIE... Jonge karateka's in Topsportcentrum POORT - Afgelopen weekend was het Topsportcentrum in Poort het decor van de Dutch Open for Youth. Jonge... Sint en pieten ondanks storm toch goed aangekomen in Almere Door Bianca Kramer HAVEN - Sinterklaas is met vele pieten, ondanks storm onderweg, ruim op tijd aangekomen in... Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Basisschool De Optimist zamelt elektronica in voor Stichting AAP TUSSEN DE VAARTEN – Bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat is woensdag 15 november de aftrap... Team Jonge Mantelzorgers ontvangt 2000 euro voor innovatieve training ALMERE - Met de opzet voor een nieuw te ontwikkelen training heeft het Team Jonge mantelzorgers van de... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad...

Vrijeschool Almere is nu brede school

MUZIEKWIJK – Op het plein van Vrijeschool Almere aan de Lierstraat 7 heeft de school vorige week woensdag gevierd dat ze een officiële erkenning vanuit de gemeente heeft ontvangen, het ‘Brede School Keurmerk’. Dit keurmerk houdt in dat de school met vier partners de zorg rondom leerlingen stroomlijnt. Van feesten die gezamenlijk gevierd worden tot warme overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool en een doorlopende leerlijn.
Vertegenwoordigers van de vier convenantpartners onthulden gezamenlijk een grote banner waarop staat dat de Vrijeschool Almere het ‘Brede School Keurmerk’ heeft. (Foto: aangeleverd)

Precies vijf jaar geleden tekenden de vier partners van Brede Vrijeschool Almere een convenant waarin de nauwere samenwerkingsafspraken werden vastgelegd.
“Dat dit keurmerk binnen is, betekent dat niet dat we nu achterover gaan leunen”, aldus Bredeschool-regisseur Daan Schieman. “Wij zien het als impuls voor onze verdere idealen. Samen met andere partners die ook werken vanuit de antroposofie zouden we een totaal nieuw concept neer willen zetten waarbij leren en ontwikkelen gestimuleerd, gefaciliteerd en gevoed wordt voor jong en oud, in een ‘integraal ontwikkelcentrum’. Elke organisatie behoudt binnen dat model zijn zelfstandigheid. Als blaadjes aan een bloem staan zij om de kinderen heen. Elkaar enthousiasmeren met goede ideeën, maar ook scherp houden draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van elk van de organisaties en de mensen die daar werken. Dit komt uiteindelijk de kinderen ten goede.”
Ouders willen ook Middelbare Vrijeschool

Met de ludieke actie #ikbenvoorVVOinAlmere vraagt het ouderinitiatief 'VVO in Almere' om aandacht voor de behoefte aan Voortgezet Vrijeschool-onderwijs onder Almeerse ouders en kinderen. Zij roepen alle Almeerders op om filmpjes van zichzelf te maken waarin zij verklaren vóór een Middelbare Vrijeschool in Almere te zijn. Woensdag 5 oktober om 13.20 uur geeft Almeerder en actrice Tanja Jess het startschot voor deze actie op de Vrijeschool Almere Raphaël aan de Lierstraat 7.
Artikel geplaatst op: 03 oktober 2016 - 11:48

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: