Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Vrijeschool Almere is nu brede school

MUZIEKWIJK – Op het plein van Vrijeschool Almere aan de Lierstraat 7 heeft de school vorige week woensdag gevierd dat ze een officiële erkenning vanuit de gemeente heeft ontvangen, het ‘Brede School Keurmerk’. Dit keurmerk houdt in dat de school met vier partners de zorg rondom leerlingen stroomlijnt. Van feesten die gezamenlijk gevierd worden tot warme overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool en een doorlopende leerlijn.
Vertegenwoordigers van de vier convenantpartners onthulden gezamenlijk een grote banner waarop staat dat de Vrijeschool Almere het ‘Brede School Keurmerk’ heeft. (Foto: aangeleverd)

Precies vijf jaar geleden tekenden de vier partners van Brede Vrijeschool Almere een convenant waarin de nauwere samenwerkingsafspraken werden vastgelegd.
“Dat dit keurmerk binnen is, betekent dat niet dat we nu achterover gaan leunen”, aldus Bredeschool-regisseur Daan Schieman. “Wij zien het als impuls voor onze verdere idealen. Samen met andere partners die ook werken vanuit de antroposofie zouden we een totaal nieuw concept neer willen zetten waarbij leren en ontwikkelen gestimuleerd, gefaciliteerd en gevoed wordt voor jong en oud, in een ‘integraal ontwikkelcentrum’. Elke organisatie behoudt binnen dat model zijn zelfstandigheid. Als blaadjes aan een bloem staan zij om de kinderen heen. Elkaar enthousiasmeren met goede ideeën, maar ook scherp houden draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van elk van de organisaties en de mensen die daar werken. Dit komt uiteindelijk de kinderen ten goede.”
Ouders willen ook Middelbare Vrijeschool

Met de ludieke actie #ikbenvoorVVOinAlmere vraagt het ouderinitiatief 'VVO in Almere' om aandacht voor de behoefte aan Voortgezet Vrijeschool-onderwijs onder Almeerse ouders en kinderen. Zij roepen alle Almeerders op om filmpjes van zichzelf te maken waarin zij verklaren vóór een Middelbare Vrijeschool in Almere te zijn. Woensdag 5 oktober om 13.20 uur geeft Almeerder en actrice Tanja Jess het startschot voor deze actie op de Vrijeschool Almere Raphaël aan de Lierstraat 7.
Artikel geplaatst op: 03 oktober 2016 - 11:48

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: