Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Vrijeschool Almere is nu brede school

MUZIEKWIJK – Op het plein van Vrijeschool Almere aan de Lierstraat 7 heeft de school vorige week woensdag gevierd dat ze een officiële erkenning vanuit de gemeente heeft ontvangen, het ‘Brede School Keurmerk’. Dit keurmerk houdt in dat de school met vier partners de zorg rondom leerlingen stroomlijnt. Van feesten die gezamenlijk gevierd worden tot warme overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool en een doorlopende leerlijn.
Vertegenwoordigers van de vier convenantpartners onthulden gezamenlijk een grote banner waarop staat dat de Vrijeschool Almere het ‘Brede School Keurmerk’ heeft. (Foto: aangeleverd)

Precies vijf jaar geleden tekenden de vier partners van Brede Vrijeschool Almere een convenant waarin de nauwere samenwerkingsafspraken werden vastgelegd.
“Dat dit keurmerk binnen is, betekent dat niet dat we nu achterover gaan leunen”, aldus Bredeschool-regisseur Daan Schieman. “Wij zien het als impuls voor onze verdere idealen. Samen met andere partners die ook werken vanuit de antroposofie zouden we een totaal nieuw concept neer willen zetten waarbij leren en ontwikkelen gestimuleerd, gefaciliteerd en gevoed wordt voor jong en oud, in een ‘integraal ontwikkelcentrum’. Elke organisatie behoudt binnen dat model zijn zelfstandigheid. Als blaadjes aan een bloem staan zij om de kinderen heen. Elkaar enthousiasmeren met goede ideeën, maar ook scherp houden draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van elk van de organisaties en de mensen die daar werken. Dit komt uiteindelijk de kinderen ten goede.”
Ouders willen ook Middelbare Vrijeschool

Met de ludieke actie #ikbenvoorVVOinAlmere vraagt het ouderinitiatief 'VVO in Almere' om aandacht voor de behoefte aan Voortgezet Vrijeschool-onderwijs onder Almeerse ouders en kinderen. Zij roepen alle Almeerders op om filmpjes van zichzelf te maken waarin zij verklaren vóór een Middelbare Vrijeschool in Almere te zijn. Woensdag 5 oktober om 13.20 uur geeft Almeerder en actrice Tanja Jess het startschot voor deze actie op de Vrijeschool Almere Raphaël aan de Lierstraat 7.
Artikel geplaatst op: 03 oktober 2016 - 11:48

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: