Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

'Stripheldenbuurt' wint Gouden Wilg

STAD – De film ‘Stripheldenbuurt’ van regisseur Leon Jackson won vorige week tijdens een galavoorstelling in bioscoop Utopolis de Gouden Wilg. De prijs voor de beste film op het Almeerse filmfestival ‘De Avond van de Almeerse film.’ De film Baker Boyz kreeg de Pioniers Award. De avond werd gepresenteerd door oud-Almeerder Johan Fretz.
De Gouden Wilg werd uitgereikt aan de makers van ‘Stripheldenbuurt’ tijdens een galavoorstelling in Utopolis. (Foto: Mona Alikhah)

Vier Almeerse filmmakers hadden een film ingestuurd naar het festival dat georganiseerd was door Cinecrowd en het Almere Cultuurfonds. De zaal vol genodigden kreeg vier zeer verschillende films van ongeveer een kwartier te zien. De jury bestond uit grote namen uit de filmwereld: Saskia Diesing, San Fu Maltha en Eddy Terstall.
“Je zag dat alle filmmakers vreselijk hun best hadden gedaan”, zei Maltha. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor ‘Stripheldenbuurt’ omdat er goede acteurs waren, er was goed geregisseerd en er was een goed script. De film zag er gewoon goed uit.”
Scenarist Bram Koedam, producent Sanne Priem en regisseur Leon Jackson waren opgetogen met De Gouden Wilg, een beeld van de Almeerse kunstenaar Frans van der Ven. “We hebben voor het maken van deze film volkomen carte blanche gekregen van Cinecrowd en het Cultuurfonds”, zegt Koedam, “dat hebben we nog nooit gekregen. En daarom is de film zo geworden als we wilden. Regisseur Jackson kon bandeloos z’n gang gaan.”
Henk en ....

Stripheldenbuurt gaat over verdraagzaamheid en gebrek aan tolerantie. “De hoofdpersoon heet Henk”, vertelt Koedam. “Zijn tegenspeler aanvankelijk Ingrid. Maar dat hebben we losgelaten omdat mensen gingen denken dat het “Henk en Ingrid, the movie” was. Dat was het helemaal niet. Het gaat over een vastgelopen relatie van een doorsnee stel. Het is gewoon een leuke film, een comedy, er moet ook gelachen worden.”
De publiekspremière van de vier genomineerde films is woensdag 7 januari in de Nieuwe Bibliotheek.
Artikel geplaatst op: 28 december 2016 - 17:34

Gerelateerd

Delen