86-jarige Almeerse opgelicht door slotenmaker

 

MUZIEKWIJK – De 86-jarige Tonnie Quint trok op zaterdag 21 januari de voordeur achter haar dicht. De alleenstaande Almeerse sloot zichzelf hiermee buiten, omdat haar huissleutel nog aan de binnenkant van de deur zat. De slotenmaker die haar voordeur wist te openen rekende hiervoor ruim 720 euro. “Dat is meer dan de helft van mijn AOW!”, aldus Quint.

onderschrift

Op de bewuste zaterdag ging Quint koffie drinken bij haar buurvrouw. “Ik trok de deur achter mij dicht vergat daarbij dat mijn sleutel nog aan de binnenkant van het slot zat”, aldus Quint. “Ik stond met mijn rollator buiten, het was koud en ik kon er niet meer in.”

Quint belde radeloos een slotenmaker. “Die arriveerde korte tijd later en wist mijn voordeur te openen. Hij verving ook het slot.”

De Almeerse op leeftijd wist vooraf niet wat de kosten zouden zijn. “Ik was goed van vertrouwen en was dolgelukkig en dankbaar dat ik werd geholpen. Daarna kreeg ik de rekening van 720,30 euro. Afschuwelijk! Dat is meer dan de helft van mijn AOW! Op verzoek van de slotenmaker heb ik dit direct met pin betaald.”

Na het vertrek van de slotenmaker besefte Quint pas wat haar was overkomen en kreeg  zij het gevoel dat zij was opgelicht. “Ik ben naar de politie gegaan om aangifte te doen. Door de politieambtenaar werd mij verteld dat bedrijven in weekenden en avond- of nachturen nu eenmaal hogere tarieven hanteren. Er was in dit geval geen sprake van een strafbaar feit. De politie kon dus niks doen.”

De slotenmaker is bij de redactie bekend. Het bedrijf was niet bereikbaar voor het geven van een reactie.

Artikel geplaatst op: 31 januari 2017 - 16:46

Gerelateerd

Delen