Nieuws
Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig... Echtpaar van woongroep schrijft biografie STRIPHELDENBUURT – Het is bij het project Levensboek nog niet eerder voorgekomen dat een echtpaar tegelijkertijd besluit om... Tovertuinen Oranjehuis in Poort geopend POORT– Twee ruimtes in het Oranjehuis zijn door Stichting Het Vergeten Kind ingericht en omgetoverd tot twee prachtige... Stichting Het Klein Theater komt met eerste voorstelling STAD CENTRUM – Stichting ‘Het Klein Theater – Speelt waarachtig spel’ is een nieuwe theatergroep in Almere. Vrijdag... Van 'Aelmere' naar Almere ALMERE – Naar aanleiding van het woordenboek ‘Nederlandse plaatsnamen verklaard’ heeft de Groningse grafisch ontwerper Victor van Werkhooven... Erik Boshuijzen leeft nog dankzij alerte verpleegkundigen Flevoziekenhuis STAD CENTRUM – Patiënt Erik Boshuijzen is twee alerte verpleegkundigen in het Flevoziekenhuis zo dankbaar dat hij spontaan...

Almeerse scholiere zeilt zes maanden de wereld rond

ALMERE –De 15-jarige Josefien Droog wil de zeven zeeën bevaren en de wijde wereld in. De havo-scholiere maakt vanaf 20 september een zeiltocht van 6 maanden op een tallship. Samen met 29 andere jongeren vertrekt de Almeerse, met de organisatie School at Sea, vanuit Amsterdam naar het Caribisch gebied en weer terug.
Josefien Droog (15) steekt binnenkort de Atlantische Oceaan over. (Foto: Studio Fred Rotgans/Beau de Bruijn)

“Tijdens onze vakantie op Sint Maarten zag ik het schip van School at Sea in de haven liggen”, vertelt Josefien. “Ik heb dat op internet opgezocht en las over de reis. Ik werd gelijk enthousiast en ik heb me meteen opgegeven.”
Zeilen kan Josefien al. “Ik hou al mijn hele leven van water. Vanaf mijn zesde jaar doe ik aan zeilen en ging ik elke zomer bij Haddock op zeilkamp. Sinds een paar jaar doe ik ook aan surfen, duiken en wakeboarden.”
Spannend vindt Josefien het wel. “Ik heb nog nooit heimwee gehad, maar ik ben ook nog nooit zo lang van huis geweest. Op één van de bijeenkomsten heb ik de kapitein van het schip gesproken. Die vertelde dat er nog nooit iemand op deze reizen geweest is die heimwee had. Aan boord hebben we allerlei taken zoals afwassen, schoonmaken, helpen met zeilen en wacht lopen. Je bent de hele dag door druk, dus je hebt simpelweg geen tijd om heimwee te hebben. Ik ben ook bang dat ik misschien geen aansluiting zal vinden in de groep. Maar de mensen om mij heen zeggen dat ik daar niet bang voor hoef te zijn.”
De reis is geen vakantietocht. Er gaan vijf docenten mee. “Een deel van de week moeten we lessen volgen en natuurlijk huiswerk maken. Daarnaast maak ik alle toetsen die mijn klasgenoten in Almere ook doen. Zo loop ik niet achter als ik terug ben. Met deze reis hoop ik zelfstandiger te worden en goed te leren samenwerken. Ik ga kennis over de wereld opdoen, nieuwe culturen ontmoeten en begrijpen en ik hoop te leren om mijn grenzen te verleggen en het uiterste uit mezelf te halen. Ik wil leren begrijpen wat echt belangrijk is in het leven.”
Artikel geplaatst op: 12 september 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen