Nieuws
Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Haddock en gemeente al langere tijd in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de Gemeente zijn enige tijd geleden al met elkaar in gesprek... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de... Te veel fijnstof sluit beoogde plek bij A6/Floriade uitDe Meergronden mag nieuwbouw of verbouw plegen Door Robert MienstraHAVEN – Het gebouw van openbare scholengemeenschap De Meergronden is aan nieuwbouw of vernieuwbouw toe. Daar... Weteringweg zeven nachten dicht ALMERE - De Weteringweg is ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten van maandag 5 maart...

Almeerse scholiere zeilt zes maanden de wereld rond

ALMERE –De 15-jarige Josefien Droog wil de zeven zeeën bevaren en de wijde wereld in. De havo-scholiere maakt vanaf 20 september een zeiltocht van 6 maanden op een tallship. Samen met 29 andere jongeren vertrekt de Almeerse, met de organisatie School at Sea, vanuit Amsterdam naar het Caribisch gebied en weer terug.
Josefien Droog (15) steekt binnenkort de Atlantische Oceaan over. (Foto: Studio Fred Rotgans/Beau de Bruijn)

“Tijdens onze vakantie op Sint Maarten zag ik het schip van School at Sea in de haven liggen”, vertelt Josefien. “Ik heb dat op internet opgezocht en las over de reis. Ik werd gelijk enthousiast en ik heb me meteen opgegeven.”
Zeilen kan Josefien al. “Ik hou al mijn hele leven van water. Vanaf mijn zesde jaar doe ik aan zeilen en ging ik elke zomer bij Haddock op zeilkamp. Sinds een paar jaar doe ik ook aan surfen, duiken en wakeboarden.”
Spannend vindt Josefien het wel. “Ik heb nog nooit heimwee gehad, maar ik ben ook nog nooit zo lang van huis geweest. Op één van de bijeenkomsten heb ik de kapitein van het schip gesproken. Die vertelde dat er nog nooit iemand op deze reizen geweest is die heimwee had. Aan boord hebben we allerlei taken zoals afwassen, schoonmaken, helpen met zeilen en wacht lopen. Je bent de hele dag door druk, dus je hebt simpelweg geen tijd om heimwee te hebben. Ik ben ook bang dat ik misschien geen aansluiting zal vinden in de groep. Maar de mensen om mij heen zeggen dat ik daar niet bang voor hoef te zijn.”
De reis is geen vakantietocht. Er gaan vijf docenten mee. “Een deel van de week moeten we lessen volgen en natuurlijk huiswerk maken. Daarnaast maak ik alle toetsen die mijn klasgenoten in Almere ook doen. Zo loop ik niet achter als ik terug ben. Met deze reis hoop ik zelfstandiger te worden en goed te leren samenwerken. Ik ga kennis over de wereld opdoen, nieuwe culturen ontmoeten en begrijpen en ik hoop te leren om mijn grenzen te verleggen en het uiterste uit mezelf te halen. Ik wil leren begrijpen wat echt belangrijk is in het leven.”
Artikel geplaatst op: 12 september 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen