Nieuws
Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig... Echtpaar van woongroep schrijft biografie STRIPHELDENBUURT – Het is bij het project Levensboek nog niet eerder voorgekomen dat een echtpaar tegelijkertijd besluit om... Tovertuinen Oranjehuis in Poort geopend POORT– Twee ruimtes in het Oranjehuis zijn door Stichting Het Vergeten Kind ingericht en omgetoverd tot twee prachtige... Stichting Het Klein Theater komt met eerste voorstelling STAD CENTRUM – Stichting ‘Het Klein Theater – Speelt waarachtig spel’ is een nieuwe theatergroep in Almere. Vrijdag... Van 'Aelmere' naar Almere ALMERE – Naar aanleiding van het woordenboek ‘Nederlandse plaatsnamen verklaard’ heeft de Groningse grafisch ontwerper Victor van Werkhooven... Erik Boshuijzen leeft nog dankzij alerte verpleegkundigen Flevoziekenhuis STAD CENTRUM – Patiënt Erik Boshuijzen is twee alerte verpleegkundigen in het Flevoziekenhuis zo dankbaar dat hij spontaan...

Almeerse ondernemers genoemd in politieschandaal

ALMERE – Zeker elf Almeerse ondernemers worden genoemd in het uitgelekte, vertrouwelijk stuk dat aan Almeerder Frank Giltay is gestuurd en waaruit het NRC onlangs publiceerde. Giltay is als voorzitter van de ondernemingsraad van de politie verwikkeld in een financieel schandaal bij de politie. De ondernemers verleenden diensten of verkochten producten aan Giltay die vier jaar lang voorzitter was van de Centrale Ondernemingsraad (COR). Giltay zou oneigenlijk gebruik hebben gemaakt van de gelden van de COR.

In de vertrouwelijke stukken – in handen van de NRC - worden misstanden beschreven waar Giltay bij betrokken zou zijn. De misstanden hebben allemaal te maken met oneigenlijk gebruik van het budget van de COR door Giltay. Onder de elf ingehuurde ondernemers zijn een restaurant, een voormalige lokale omroep, leveranciers van wijn en bloemen, een evenementenbureau en communicatie-adviseurs. Ook een Almeers paranormaal medium wordt genoemd. Inmiddels is bekend dat een aantal van de Almeerse ondernemers door de recherche is gehoord.

 

Almere Bruist
Frappant is dat bijna alle genoemde ondernemers ook adverteerders waren in het blad Almere Bruist of daaraan waren gelieerd. Almere Bruist is een blad dat voorheen door Brenda Giltay-Hoff, de vrouw van Frank Giltay werd geleid. Aan haar liet Giltay 198 flessen Prosecco leveren op kosten van de COR. De flessen Prosecco werden geleverd door een Almeerse ondernemer. Met de factuur van de Prosecco werd geknoeid.
Giltay heeft tijdens een benefietgala voor Muziekids in Almere – een initiatief van Ali B - geld van het COR uitgegeven op de veiling. Uit stukken van Muziekids blijkt dat dit gaat om ruim 4000 euro voor onder meer een golfclinic, vier kaarten voor een voorstelling van Tineke Schouten, een training en analyse en een barbecue. Op dit gala waren tal van Almeerse prominenten aanwezig.


Boathouse
In het 12 september openbaar gemaakt onderzoeksrapport van de commissie Ruys naar het schandaal bij de politie kwam naar voren dat de ondernemingsraad vaak samen kwam in een Almeers restaurant. Ruys schrijft in het rapport: “In Almere kwam men vaak samen in het Boathouse. De voorzitters van drie politievakorganisaties hadden grote twijfels over de keuze voor deze vergaderlocatie. Toen zij daar vragen over stelden aan de COR, was het antwoord van de voorzitter dat de COR een ‘werelddeal’ had gesloten met het Boathouse. De afspraak bestond eruit dat de COR voor een relatief laag bedrag (1000 euro exclusief btw) een jaar lang kon beschikken over een vergaderruimte, ongeacht het aantal deelnemers (tot een maximum van vijftien personen, daarboven 8,50 euro per persoon ) en ongeacht het aantal vergaderingen. Binnen dat bedrag kon men ook onbeperkt gebruik maken van koffie,thee, gebotteld water, mints en blocnotes voor vijftien personen, alsmede van een beamer, scherm, flipover en WiFi. Maaltijden, daarbij inbegrepen alcoholische en niet-alcoholische dranken, maakten geen onderdeel uit van de overeenkomst en werden in rekening gebracht.”
De Boathouse kon niet reageren op de vermeldingen van de onderzoekscommissie.

 

Artikel geplaatst op: 12 september 2017 - 15:26

Gerelateerd

Delen