Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Kerstpakketjes voor militairen op missie

ALMERE – Militairen op missie moeten de feestmaand straks doorbrengen zonder familie en vrienden. Omdat ze de militairen een hart onder de riem wil steken zet Monique van Dinteren zich in voor de Thuisfrontafdelling van Defensie. De Almeerse meldde zich aan als inzamelpunt voor goederen om kerstpakketjes samen te stellen voor militairen op uitzending.
Albert Heijn Buiten doneert spullen voor de actie aan Monique van Dinteren. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

De zoon van Monique van Dinteren zit bij de luchtmobiele brigade. “Hij is nu op zijn eerste uitzending en zit sinds vier weken op Sint Maarten”, aldus Van Dinteren. “Binnenkort komt hij weer terug, maar we weten al dat hij met de feestdagen weer op missie is.”
Een behoorlijk aantal militairen ontvangt, volgens Van Dinteren, tijdens de missie, geen of weinig post. “Mijn zoon krijgt veel post en pakketjes van onze familie. Dat gun ik al die andere stoere mannen en vrouwen van defensie ook. Hoe fantastisch zou het zijn om die personen te verrassen met een pakketje rond de feestdagen. Om deze militairen te steunen is deze actie gestart.”
Van Dinteren is het enige inzamelpunt in Almere voor de actie. “We zoeken mensen die belangeloos iets leuks of lekkers willen doneren. De spullen worden dan wereldwijd onder de militairen verspreid. Het hoeft geen tas vol met spullen te zijn. We zijn al blij met één ding. Te denken valt aan pepernoten, verpakte kaas of tijdschriften. Maar ook kaarten of brieven zijn van harte welkom.”
Van Dinteren wil ook een actie starten in Almeerse supermarkten. “Hier wil ik mensen vragen om, naast hun eigen boodschappen, iets te kopen voor een militair.”
Wie spullen wil inleveren om militairen die met de feestdagen niet thuis zijn een hart onder de riem te steken kan via de Facebookpagina Militairen op Missie contact opnemen. De actie loopt nog tot 27 november.
Artikel geplaatst op: 10 oktober 2017 - 11:00

Gerelateerd

Delen