Nieuws
Anonieme tip leidt tot vondst hennepkwekerij BUITEN – Een anonieme tip over opvallende bouwwerkzaamheden in een bedrijfspand aan de Hopperzuigerstraat leidde vorige week tot... Fototentoonstelling ‘Almere aan tafel’ geopend op stadhuis STAD CENTRUM - De fototentoonstelling ‘Almere aan tafel’ van de Aeres Hogeschool in samenwerking met 19 diverse Almeerse... Studenten organiseren feestelijke housewarming fietsenstallingen STAD CENTRUM – In de fietsstalling onder de nieuwe bibliotheek in Stad wordt donderdag 21 december een housewarming... Hudson’s Bay overweegt Europa te verlaten ALMERE - Warenhuis Hudson’s Bay overweegt zijn Europese bezittingen te verkopen, en dat terwijl er bijvoorbeeld in Almere pas... Jo Bosma (84) collecteert nog altijd voor het Leger door Marcel BeijerMUZIEKWIJK – Vorige week hield het Leger des Heils haar jaarlijkse collecte en – nu de... Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Drijvende kerstbomen STEDENWIJK – Ieder jaar leggen bewoners van Stedenwijk langs de Breukelengracht drijvende kerstbomen op het water. Buurtfotograaf Nico... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit...

Kerstpakketjes voor militairen op missie

ALMERE – Militairen op missie moeten de feestmaand straks doorbrengen zonder familie en vrienden. Omdat ze de militairen een hart onder de riem wil steken zet Monique van Dinteren zich in voor de Thuisfrontafdelling van Defensie. De Almeerse meldde zich aan als inzamelpunt voor goederen om kerstpakketjes samen te stellen voor militairen op uitzending.
Albert Heijn Buiten doneert spullen voor de actie aan Monique van Dinteren. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

De zoon van Monique van Dinteren zit bij de luchtmobiele brigade. “Hij is nu op zijn eerste uitzending en zit sinds vier weken op Sint Maarten”, aldus Van Dinteren. “Binnenkort komt hij weer terug, maar we weten al dat hij met de feestdagen weer op missie is.”
Een behoorlijk aantal militairen ontvangt, volgens Van Dinteren, tijdens de missie, geen of weinig post. “Mijn zoon krijgt veel post en pakketjes van onze familie. Dat gun ik al die andere stoere mannen en vrouwen van defensie ook. Hoe fantastisch zou het zijn om die personen te verrassen met een pakketje rond de feestdagen. Om deze militairen te steunen is deze actie gestart.”
Van Dinteren is het enige inzamelpunt in Almere voor de actie. “We zoeken mensen die belangeloos iets leuks of lekkers willen doneren. De spullen worden dan wereldwijd onder de militairen verspreid. Het hoeft geen tas vol met spullen te zijn. We zijn al blij met één ding. Te denken valt aan pepernoten, verpakte kaas of tijdschriften. Maar ook kaarten of brieven zijn van harte welkom.”
Van Dinteren wil ook een actie starten in Almeerse supermarkten. “Hier wil ik mensen vragen om, naast hun eigen boodschappen, iets te kopen voor een militair.”
Wie spullen wil inleveren om militairen die met de feestdagen niet thuis zijn een hart onder de riem te steken kan via de Facebookpagina Militairen op Missie contact opnemen. De actie loopt nog tot 27 november.
Artikel geplaatst op: 10 oktober 2017 - 11:00

Gerelateerd

Delen