Nieuws
Hangjongeren zorgen voor steeds meer overlast ‘Niemand durft er meer iets van te zeggen’ TUSSEN DE VAARTEN – Hangjongeren zorgen de in de wijk... Ernstige verborgen criminaliteit in Almere ALMERE – “De stad wordt misbruikt door criminele activiteiten.” Dit stelde Ulysse Ellian van de VVD tijdens het... Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een...

Kerstpakketjes voor militairen op missie

ALMERE – Militairen op missie moeten de feestmaand straks doorbrengen zonder familie en vrienden. Omdat ze de militairen een hart onder de riem wil steken zet Monique van Dinteren zich in voor de Thuisfrontafdelling van Defensie. De Almeerse meldde zich aan als inzamelpunt voor goederen om kerstpakketjes samen te stellen voor militairen op uitzending.
Albert Heijn Buiten doneert spullen voor de actie aan Monique van Dinteren. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

De zoon van Monique van Dinteren zit bij de luchtmobiele brigade. “Hij is nu op zijn eerste uitzending en zit sinds vier weken op Sint Maarten”, aldus Van Dinteren. “Binnenkort komt hij weer terug, maar we weten al dat hij met de feestdagen weer op missie is.”
Een behoorlijk aantal militairen ontvangt, volgens Van Dinteren, tijdens de missie, geen of weinig post. “Mijn zoon krijgt veel post en pakketjes van onze familie. Dat gun ik al die andere stoere mannen en vrouwen van defensie ook. Hoe fantastisch zou het zijn om die personen te verrassen met een pakketje rond de feestdagen. Om deze militairen te steunen is deze actie gestart.”
Van Dinteren is het enige inzamelpunt in Almere voor de actie. “We zoeken mensen die belangeloos iets leuks of lekkers willen doneren. De spullen worden dan wereldwijd onder de militairen verspreid. Het hoeft geen tas vol met spullen te zijn. We zijn al blij met één ding. Te denken valt aan pepernoten, verpakte kaas of tijdschriften. Maar ook kaarten of brieven zijn van harte welkom.”
Van Dinteren wil ook een actie starten in Almeerse supermarkten. “Hier wil ik mensen vragen om, naast hun eigen boodschappen, iets te kopen voor een militair.”
Wie spullen wil inleveren om militairen die met de feestdagen niet thuis zijn een hart onder de riem te steken kan via de Facebookpagina Militairen op Missie contact opnemen. De actie loopt nog tot 27 november.
Artikel geplaatst op: 10 oktober 2017 - 11:00

Gerelateerd

Delen