Nieuws
Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles...

Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad

HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan Steen aan de Haak 36. Fotografen van Kwintes maakten foto’s en kunstenaars van ‘The Young Artlab’ werk voor de tentoonstelling ‘Klootjesvolk’.
Wethouder Frits Huis bezocht activiteitencentrum Jan Steen voor de foto-expositie ‘Almere in Beeld’. (Foto: Jonathan van Hulst)

Voor hij de expositie opende sprak de wethouder uitgebreid met de aanwezige kunstenaars om daarna Jan Steen te loven om de fantastische sfeer. Hij zei er trots op te zijn hier al een aantal exposities te hebben geopend. Hij was verrast over de hoge kwaliteit van het geëxposeerde werk. Zowel de foto’s als de expositie ‘Klootjesvolk’ van The Young Artlab spraken hem erg aan. Hij bleek gecharmeerd van de samenwerking en wat hier uit voort was gekomen.
Direct na de opening zong singer-songwriter Boyd van der Zoyd en Linde Gadellaa, chefkok en kunstenaar, verraste met heerlijke hapjes.
De expositie blijft drie maanden op Jan Steen om daarna te verhuizen naar gezondheidscentrum De Kolkgriend, waar een expositie loopt met schilderijen van kunstenaars van Jan Steen. Ook deze is de komende drie maanden daar vrij te bezichtigen.
Artikel geplaatst op: 13 december 2017 - 13:45

Gerelateerd

Delen