Nieuws
Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles...

Opening Lelystad Airport waarschijnlijk vertraagd

ALMERE – Het lijkt erop dat de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer voor uitstel van de opening van Lelystad Airport in 2019 zal stemmen. Dat meldt het AD. De krant sprak met Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie.

Archieffoto: Fred Rotgans


Omdat de ChristenUnie deel uitmaakt van een kabinet, kan het standpunt van de fractie wel of niet voor een meerderheid zorgen. De fractie van de ChristenUnie is er onderling nog niet uit, maar maakt in februari de definitieve keuze om eventueel voor uitstel te stemmen. Tegen die tijd is er meer duidelijkheid over het minimale aantal vluchten dat nodig is om Lelystad Airport te kunnen openen. Ook is er dan meer bekend over de geluidshinder door lage aanvliegroutes. Die lage aanvliegroutes zijn noodzakelijk zolang er nog geen definitieve herindeling van de het luchtruim is vastgesteld. Naar verwachting zal dat pas in 2023 zijn, al moet tussen 2019 en 2021 wel al duidelijk zijn hoe die nieuwe indeling eruit komt te zien.
Tegenover het AD laat Eppo Bruins weten dat er op dat moment pas duidelijke berekeningen gemaakt kunnen worden en welke gevolgen er zijn voor het milieu en de geluidshinder.
Het officiële kabinetsstandpunt is dat Lelystad Airport op 1 april 2019 open gaat. Het uitgebreide vliegveld wordt dan ingezet om Schiphol te ontlasten door vanaf Lelystad vakantievluchten af te handelen. VVD en CDA vinden dat niet vooruit moet worden gelopen op een mogelijk uitstel van de geplande opening van Lelystad Airport. 

Artikel geplaatst op: 05 januari 2018 - 10:06

Gerelateerd

Delen