Nieuws
Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles...

Almere City FC terug naar echt gras

Door Robert Mienstra

De Almeerse profclub Almere City FC gaat komend seizoen weer voetballen op echt gras. Het kunstgras wordt in juni verwijderd en vervangen door een echte grasmat.

 

Dit nieuws bracht directeur John Bes van Almere City FC tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het stadion van de profclub. "Wij zijn een van de eerste Betaald Voetbal Organisaties die weer terug gaat naar echt gras."

Het kunstgras was bij diverse voetbalclubs afgelopen tijd onderwerp van discussie. Met name de koolstofkorrels zouden slechte invloed op de gezondheid kunnen hebben. Of dit een reden is om terug te gaan naar echt gras, meldde Bes niet. Feit is wel dat het bij de wedstrijden van de Almeerse club uit de Jupiler Leage voor de wedstrijd weer naar vers gemaaid gras gaat ruiken en dat spelers onder de modder het veld kunnen gaan verlaten. 

Artikel geplaatst op: 10 januari 2018 - 18:27

Gerelateerd

Delen