Vier operatiekamers erbij in Flevoziekenhuis

ALMERE - Het Flevoziekenhuis gaat het operatiecomplex ingrijpend moderniseren. In een complex bouwtraject worden vier nieuwe operatiekamers gerealiseerd, en worden bestaande ruimtes verbouwd en verbeterd.
Halverwege 2019 beschikt het Flevoziekenhuis over negen Klasse 1 operatiekamers. (Foto: aangeleverd)

Halverwege 2019 beschikt het Flevoziekenhuis dan over negen Klasse 1 operatiekamers. Daarvan zijn er twee ook inzetbaar als high-turnover OK. Tijdens de bouw blijft de volledige operatiecapaciteit van het ziekenhuis beschikbaar en gewaarborgd.
Anita Arts, voorzitter raad van bestuur Flevoziekenhuis: “Wij hebben na de nieuwbouw van het ziekenhuis de afgelopen jaren bescheiden geïnvesteerd in het gebouw. Het beschikbare geld was nodig voor investeringen in de ICT-infrastructuur, het elektronisch patiëntendossier en apparatuur. Nu is het operatiecomplex aan de beurt waardoor we voor onze patiënten, nu en in de toekomst, over voldoende, comfortabele en veilige operatieruimte beschikken.”
Bouwproces

Het bouwtraject gebeurt in zorgvuldig uitgedachte fasen, zodat tijdens de verbouwing de operaties gewoon kunnen doorgaan. De steriele werkomgeving en luchtbehandeling zijn steeds gegarandeerd. De eerste funderingspalen zijn inmiddels in de grond gedraaid. Het gehele traject neemt ongeveer anderhalf jaar in beslag.
Artikel geplaatst op: 11 januari 2018 - 13:09

Gerelateerd

Delen