Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

Wat te doen met de parkeerwinst?

Door Marcel Beijer
ALMERE – De gemeente heeft vorig jaar voor het eerst winst gemaakt met het betaald parkeren. Het gaat om ongeveer 2 miljoen euro. Binnen de raad was er donderdagavond, tijdens de Politieke Markt, onenigheid over wat er met die winst moet gebeuren. Na de verkiezingen in maart mag de nieuwe gemeenteraad deze knoop doorhakken.

Raadslid Marco de Kat (Leefbaar Almere) voerde het woord namens Leefbaar Almere. Op www.adwtv.nl is een interview met hem over dit onderwerp te zien. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Sterker: er was onenigheid in de raad of er wel van winst gesproken kan worden. De gemeente heeft namelijk in het verleden ongeveer 28 miljoen euro geïnvesteerd in de aanleg van parkeerplaatsen. Op dat moment werd er nog geen winst gemaakt. Een aantal partijen is van mening dat deze investering eerst moet worden terugbetaald.
Leefbaar Almere en de Fractie Hengstman zijn van mening dat de parkeertarieven omlaag kunnen. Er is immers ooit afgesproken dat er geen winst mag worden gemaakt op het parkeren. Weer andere partijen zijn van mening dat het geld naar de ‘algemene middelen’ moet. Probleem daarbij is dat de parkerende automobilisten daar dan voor betaald hebben.
Wethouder Frits Huis (ook van Leefbaar Almere) gaf donderdagavond toe dat er geen keiharde afspraken bestaan over het terugbetalen van die 28 miljoen euro. In principe staat er dus ook geen schuld open. “Maar misschien is wel sprake van een ereschuld”, zei de wethouder die ook van mening is dat terugbetaling ‘uniek’ zou zijn voor Almere. “Bij mijn weten doen we dat op geen enkel ander terrein in Almere.”
Met de verkiezingen voor de deur verweet Martine van Bemmel (D66) de ‘verkiezingscampagne kennelijk was begonnen’. Leefbaar Almere ziet de parkeertarieven al jaren als melkkoe voor de schatkist en ook de fractie Hengstman (die verder gaat met de partij Almere Anders’18) heeft zich in die richting uitgelaten.

Marco de Kat (Leefbaar Almere) licht zijn standpunt toe in dit filmpje. 

Artikel geplaatst op: 09 februari 2018 - 09:15

Gerelateerd

Delen