Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Connexxion belooft coulance bij terugstorten Dal Vrij-geld

Door Marcel Beijer
ALMERE – Een aantal senioren dat vorig jaar bij Connexxion een Dal Vrij-jaarabonnement heeft, heeft nog geen geld retour ontvangen voor het aantal maanden dat het abonnement niet gebruikt kan worden. Daarvoor moest voor 31 december een formulier worden ingevuld. Connexxion belooft coulance.

Senioren konden vorig jaar bij Connexxion voor 125 euro een jaarabonnement ‘Dal Vrij’ afsluiten. Maar omdat het busvervoer op 10 december werd overgenomen door Keolis (allGo) is het abonnement sinds die datum niet meer geldig. Connexxion geeft om die reden 10 euro retour voor elke maand dat het abonnement in 2018 doorloopt. Voor de maand december 2017 wordt 5 euro teruggestort. Voorwaarde was wel dat cliënten voor 31 december 2017 het juiste formulier moesten invullen op de website van Connexxion. “Dat hebben wij al in april 2017 aangekondigd”, zegt woordvoerder Rick de Vries van Connexxion. “Toen was immers al bekend dat wij in december zouden stoppen. Wij hebben dat gecommuniceerd op onze website en via schermen in de bus.”
De abonnees zijn niet persoonlijk met een brief op de hoogte gesteld. De Vries: “Dat komt omdat de abonnementen ook via de automaten konden worden afgesloten. We hebben dus niet van iedereen het adres. Honderden mensen hebben al van de regeling gebruik gemaakt.”
De Almeerse mevrouw Schipper heeft de aankondigingen gemist. “Ik ga niet zo heel vaak met de bus en heb ook geen computer.” Ook mevrouw Olijhoek had nog geen geld van Connexxion gezien. “Ik heb gelukkig een vriend die handig is met computers. Die heeft het voor me ingevuld.”
Volgens Rick de Vries heeft die vriend het formulier echter nooit verzonden. “We hebben het inmiddels met mevrouw Olijhoek opgelost. Ze krijgt haar geld terug. Ook van mevrouw Schipper zien wij geen formulier. Misschien is dat bij haar ook fout gegaan. We zullen die aanvragen met coulance behandelen.”
Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 12:05

Gerelateerd

Delen