Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij

KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van de nummers 1 tot en met 31 van de gemeente te horen dat de laatste zeventig centimeter van hun achtertuin door verjaring hun eigendom is geworden.
Al sinds de oplevering in 1988 grenzen de tuinen van de woningen met de nummers 1 tot en met 31 aan de achterzijde aan een voetpad. De bewoners hebben hun schuttingen en heggen toen allemaal tegen de stoep geplaatst. Ze wisten niet dat hun tuin officieel tot 70 centimeter vóór de stoep loopt.
Begin vorig jaar sommeerde de gemeente de bewoners de tuinen in te korten omdat de Nuon bij leidingen moest zijn die onder de aangrenzende stoep liggen. Ze hadden daarvoor tot eind juli de tijd, zo was te lezen in een artikel in Almere DEZE WEEK. Daarop gingen de bewoners in verweer. Inmiddels is bekend dat het niet meer nodig is om de schuttingen te verwijderen omdat de zaak verjaard is.
Bewoner Jan Jaap van Dorsser: “De oplossing voor de kapotte leidingen onder de stoep kwam van Nuon, door het leggen van nieuwe leidingen iets verder van de schutting. Wel moeten ze nog om juridische redenen de oude leidingen verwijderen. Maar dat zal zeer voorzichtig en in overleg met ons gebeuren.”
Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 13:12

Gerelateerd

Delen