Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

'Een avond met Hugo Borst'

STAD CENTRUM - Het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA organiseert in samenwerking met de bibliotheek woensdag 11 april 'Een avond met Hugo Borst'. De avond is gratis voor mantelzorgers en beroepskrachten uit het werkveld.
Hugo Borst. (Foto: Lenny Oosterwijk)

Hugo Borst praat uit eigen ervaring over zijn moeder met dementie. Hij leest voor uit zijn boeken 'Ma' en 'Ach moedertje'. Aansluitend kunnen de bezoekers met Hugo Borst in gesprek. Na afloop is er een boekverkoop en signeersessie in het nieuwscafé van de bibliotheek aan het Stadhuisplein.
De VMCA en de nieuwe bibliotheek nodigen iedereen die langdurig voor iemand zorgt (mantelzorgers) en beroepskrachten uit het werkveld uit om te komen en te luisteren naar ervaringen van anderen, mee te praten over eigen ervaringen of vragen te stellen aan anderen in een vergelijkbare situatie. De inspiratieavond is een plek om mensen te ontmoeten, te spreken en ervaringen met elkaar te delen zodat iedereen geïnspireerd met nieuwe gedachten en ideeën weer naar huis gaat. De avond vindt plaats in de nieuwe bibliotheek, Stadhuisplein 101. De deuren zijn geopend vanaf 19.00 uur, de bijeenkomst begint om 19.30 uur.
Aanmelden kan via het mantelzorgplein: www.mantelzorgpleinalmere.nl of telefonisch: 036-5341404.
Andere geïnteresseerden betalen 6,50 euro (bibliotheekleden) of 8,50 euro (niet leden). Kaarten zijn verkrijgbaar via denieuwebibliotheek.nl of aan de klantenservicebalie van de bibliotheek.
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 16:38

Gerelateerd

Delen