Honden spelen veilig op omheind speelveld

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
DE BINDERIJ – Honden kunnen sinds kort naar hartenlust spelen en ravotten op het nieuwe, omheinde hondenveld aan De Binderij. Niet een wethouder, maar hond Branie, opende zaterdag het omheinde hondenveld. "Want het gaat om de honden vandaag", aldus initiatiefneemster Joke Huisman. Met zijn riem trok Branie het doek van het naambord van het hondenveld ‘De Binderij’.
Met zijn riem trok hond Branie het doek van het naambord van hondenveld ‘De Binderij’. (Foto: Fred Rotgans)

Huisman miste een veilige plek om te spelen voor haar hond Branie. “Er was in de wijk geen veld waar honden los mochten lopen”, aldus Huisman. “Dit veld aan De Binderij lag braak en het werd hier gedoogd dat honden los mochten.”
Door de drukte op het bedrijventerrein werd het loslaten van honden minder veilig. “Het fietspad naast het veld werd verbreed en op het naastgelegen bedrijventerrein kwamen meer bedrijven zoals een verhuisbedrijf en transportbedrijf. Als mijn hond Branie een bal ziet is hij Oost-Indisch doof. Ik heb hem dan niet meer onder controle. En je wil niet dat je hond aangereden wordt.”
Huisman diende een verzoek in bij de gemeente voor een hek om het hondenveld. “We zijn er bijna twee jaar mee bezig geweest om dit veld te realiseren, met heel veel overleg met de gemeente, het wijkteam, sponsoren, andere betrokken partijen en vrijwilligers. Dankzij sponsoren en Mooi Zo Goed Zo is het allemaal gelukt.”
Huisman benadrukt dat een speelveld is, geen uitlaatveld. “Mensen moeten zelf de poep van hun hond opruimen. Daarvoor staan er twee composteringsbakken waar eventuele ongelukjes gedeponeerd kunnen worden. De inhoud van deze bakken verteert op natuurlijke wijze tot compost en daarom mag er geen plastic in deze bakken. Met drie andere vrijwilligers onderhouden we het veldje.”
Het veldje kreeg de naam De Binderij. “Het staat symbool voor het verbinden van mens en dier. Er staan bankjes waar hondenbezitters plaats kunnen nemen als hun hond speelt. Zo komen ze met elkaar in contact.” De opening van het veldje stond volledig in het teken van de honden. "Zij zijn de vips van vandaag. Dus geen borrel voor de bezoekers, maar iets lekkers voor de honden", besluit Huisman.
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 14:00

Gerelateerd

Delen