Ondersteuning voor gezinnen die te maken hebben met beperking

ALMERE – Na een succesvol startjaar in 2017 is het programma Back-Up van Humanitas Almere haar tweede jaar voortvarend begonnen. Vrijwilligers van Back-Up bieden wekelijkse ondersteuning aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 24 jaar die zelf of bij een ander gezinslid te maken hebben met een beperking. Dat kan een psychische, lichamelijke of verstandelijke beperking zijn.
Back-Up biedt ondersteuning aan gezinnen die te maken hebben met een beperking. (Foto: aangeleverd)

Wanneer een kind/jongere binnen het gezin te maken heeft met een beperking kan dat veel van een gezin vragen. Uit een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut naar de inzet van vrijwilligers in zorgintensieve gezinnen blijkt dat ouders vaak niet weten waar ze terecht kunnen voor ondersteuning binnen het gezin. Back-Up biedt deze ondersteuning aan een kind door één van de vrijwilligers aan het kind te koppelen. Deze vrijwilliger neemt de tijd en biedt steun waar nodig. Samen gaan de vrijwilliger en het kind iets ondernemen, ze praten met elkaar en hebben ze plezier.
Het programma Back-Up heeft in de afgelopen periode steeds meer bekendheid gekregen onder verwijzers, ouders en kinderen. De ondersteuning vanuit Back-Up voorziet op een laagdrempelige manier in een behoefte bij Almeerse gezinnen. En - heel belangrijk - er zijn geen kosten aan verbonden voor de gezinnen.
Om te kunnen voldoen aan de groeiende behoefte aan ondersteuning is Humanitas op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Elke vrijwilliger wordt vanuit Humanitas goed voorbereid en deskundig begeleid gedurende het contact met het kind.
Aanmelden als vrijwilliger of meer informatie bij projectcoördinatoren Maaike Pardieck, 06-35118195, m.pardieck@humanitas.nl, of Pauline Meijer, 06-22323357, p.meijer@humanitas.nl. Of op: www.humanitasalmere.nl.
Artikel geplaatst op: 05 april 2018 - 13:35

Gerelateerd

Delen