Nationaal Platform Borstvoeding: 'Almere is voorbeeldgemeente'

ALMERE – Het Nationaal Platform Borstvoeding en de Landelijke Borstvoedingsraad hebben de gemeente Almere aangewezen als voorbeeldgemeente als het gaat om het vanzelfsprekend maken van borstvoeding geven. Almere is een gemeente die de rol in het promoten van borstvoeding geven al duidelijk pakt, zo vinden de twee organisaties.
Volgens verantwoordelijk wethouder René Peeters vraagt het een lange adem om borstvoeding vanzelfsprekend te maken. Zijn advies: zoek verbinding met andere beleidsthema’s, communiceer actief over het belang van borstvoeding en bouw gezamenlijk met ondernemers, maatschappelijke organisaties en zorgverleners aan een beweging voor borstvoeding.
Ongeveer 80 procent van de moeders start met het geven van borstvoeding, maar helaas doen zij dat minder lang dan ze vooraf hadden gewild. Bijvoorbeeld door de angst dat zij te weinig melk hebben voor hun kinderen, pijn tijdens het voeden of omdat zij zich niet prettig voelen bij het geven van borstvoeding in een openbare gelegenheid of op het werk.
Almere kreeg zo'n anderhalf jaar geleden de plaquette 'borstvoedingsvriendelijke gemeente' van het Voedingscentrum uitgereikt.
Artikel geplaatst op: 14 april 2018 - 11:16

Gerelateerd

Delen