Boek Redmond O’Hanlon verschijnt 15 september

Door Hestia Ruben
ALMERE – De nieuwe verschijningsdatum van het boek van Redmond O’Hanlon, 'De Groene Stad', is gesteld op 15 september. Eerder was deze gepland in mei dit jaar, maar dat is uitgesteld wegens ziekte van de auteur. Dat meldt de uitgever van O'Hanlon, Uitgeverij Atlas Contact. Over de voortgang van het boek en afspraken over de presentatie onderhoudt de uitgever nauw contact met de gemeente Almere en de auteur.

‘De Groene Stad’ is de titel van het boek van Redmond O’Hanlon dat hij schrijft in opdracht van de gemeente Almere. Wanneer het boek precies verschijnt is nog niet zeker. (Foto: aangeleverd)


Een woordvoerder van de uitgeverij zegt: “We hebben de publicatie van het boek van Redmond O’Hanlon moeten uitstellen wegens ziekte van de auteur. Zijn gezondheid is nog niet optimaal.”
De gemeente overlegt met de uitgever omtrent publiciteit, promotie en acties in aanloop naar de verschijning van het boek. De eerste twee boeken in de reeks Almere Verhalen waren binnen een jaar af.
Redmond O’Hanlon is door de gemeente gevraagd om een boek over Almere te schrijven als ‘writer in residence’. Hij trok daarvoor in juni 2015 in de voormalige duikschool op het Floriadeterrein, het Floriadepaviljoen aan het Weerwater. Daar woonde hij twee maanden. In september dat jaar verhuisde hij naar een woning in Nobelhorst waar hij nog steeds woont.

‘Lelijkste stad’


In januari dit jaar raakte Redmond O’Hanlon in opspraak omdat de PVV Almere vragen stelde naar aanleiding van een artikel in het maandblad Quote, waarin O’Hanlon gezegd zou hebben dat ‘Almere by far de lelijkste stad is die ooit gebouwd is’. ‘Welke toegevoegde waarde ziet het college erin om een schrijver te sponsoren die Almere de lelijkste stad in de hele wereld vindt?’, zo vroeg de PVV zich af. Het college reageerde met: ‘Het staat de gastschrijver (de heer O’Hanlon) vrij om een mening over de stad te hebben, maar wij vinden het jammer dat hij zich negatief over Almere heeft uitgelaten. Zijn uitlatingen hebben ons wel verbaasd omdat hij eerder in de media juist erg positief was over de stad.’
In een interview met de krant Trouw van 2 maart ontkent hij dat hij Almere ‘de lelijkste stad ooit’ heeft genoemd. ‘In werkelijkheid heb ik me milder uitgedrukt’, zo reageert hij in het artikel.

Almere Verhalen


De gemeente Almere is in 2010 gestart met de serie ‘Almere Verhalen’. In dat jaar was de gastschrijver Stephan Sanders die het boek ‘Iets meer dan een seizoen’ schreef. In 2014 schreef Renate Dorrestein de roman ‘Weerwater’.

Artikel geplaatst op: 17 april 2018 - 08:46

Gerelateerd

Delen