Almere Pioneers verliest topper

ALMERE - De basketballers van Almere Pioneers hebben in de strijd om een promotieplek afgelopen vrijdag de belangrijke topper tegen ZAC uit Zwolle verloren met 69-65. De Almeerders hebben de mogelijkheid om een promotieplek te halen nu niet meer in eigen hand.

Afgelopen vrijdag trad Pioneers in een uitwedstrijd aan tegen ZAC uit Zwolle. Om de nummer drie (ZAC Zwolle) van het lijf te houden was een overwinning meer dan welkom en dat is waar de ploeg voor ging. In het 1e kwart pakte Zwolle het initiatief en stond halverwege het kwart met 15-7 aan de goede kant van de score. In het restant vocht Pioneers zich weer terug in de wedstrijd. Verdedigend kreeg men meer greep op de tegenstander en aanvallend nam Edwin Richmond de ploeg bij de hand. Het kwart werd afgesloten met een kleine achterstand bij 21-19.
In het 2e kwart had wederom Zwolle een licht overwicht. Verdedigend had Pioneers de zaken wel op orde maar men had problemen om tot punten te komen. Inside was de Zwolse ploeg te dominant om makkelijk tot scoren te komen en van afstand had de ploeg uit Almere het vizier niet op scherp. Zwolle slaagde er daardoor in om weer wat uit te lopen en een ruststand van 35-27 op het bord te krijgen. Vlak voor rust was topscorer Edwin Richmond lelijk ten val gekomen op zijn rug en de pauze werd gebruikt om hem weer op de been te krijgen. In het 3e kwart ging de strijd gelijk op waarbij beide ploegen wat makkelijker tot scoren kwamen. Pioneers wist iets dichterbij te sluipen naar 53-47 bij de start van het laatste kwart. Pioneers zette de inhaalrace voort en slaagde erin om in de achtste minuut langszij te komen (65-65). De ploeg slaagde er jammer genoeg niet in om hun veerkracht te belonen met een overwinning. Er werden lay-ups gemist en wat wonderlijke beslissingen genomen. Ian Morris kreeg in de slotfase zijn 5e persoonlijke fout en met twee afstandsschoten gooiden de Zwollenaren de wedstrijd op slot. Een flinke streep door de rekening voor de Almeerders.
Eindstand 69-65
Er is nog een wedstrijd te gaan in de competitie. Pioneers is nog in de race voor een promotieplek, maar heeft het niet meer in eigen hand. Volgende week zaterdag speelt de ploeg om 18.15 uur tegen Jugglers uit Enschede in Poort.

Scores: Edwin Richmond 30, Dario Ribeiro 11, Pascal Balm 7, Ian Morris 7, Ryan van Russel 5, Timothy Donk 3, Mark Entius 2

Artikel geplaatst op: 16 april 2018 - 08:50

Gerelateerd

Delen