Prinses Beatrix bij viering 100 jaar Zuiderzeewet

ALMERE – Prinses Beatrix zal op donderdag 14 juni aanwezig zijn bij de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. Deze wet heeft de basis gelegd voor de ontwikkeling van Nederland als internationaal kenniscentrum over water.
Nederland staat bekend om haar grootschalige waterwerken. De inpoldering van de Wieringermeer, de afsluiting van de Zuiderzee met de Afsluitdijk, de Noordoostpolder en de Oostelijke en Zuidelijke Flevopolder zijn voorbeelden van de invloed van de Zuiderzeewet op de vorming van ons land. Op de dag dat de Zuiderzeewet precies honderd jaar bestaat zal Prinses Beatrix twee evenementen in de Provincie Flevoland bezoeken die aandacht geven aan dit bijzondere jubileum. Zo zal in Biddinghuizen een doek onthullen dat vrijwilligers hebben gemaakt over de geschiedenis van de Zuiderzee. In Bataviahaven in Lelystad zal de prinses met de ‘Groene Draeck’ een vlootschouw afnemen als start van een driedaags publieksevenement: ‘de Zuiderzee Havendagen’. In de Bataviahaven ligt op dat moment een grote vloot van bijzondere en historische schepen die een relatie hebben met de geschiedenis van de Zuiderzee, de inpoldering en het huidige IJsselmeer.

Zuiderzeewet

Provincie Flevoland is initiatiefnemer van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. Gedurende een jaar vinden in diverse steden en regio’s rondom de voormalige Zuiderzee evenementen en activiteiten plaats en wordt er invulling gegeven aan het programma. Onder meer is er een congres over de landschappelijke inrichting van Nederland en een educatie- en museumprogramma waar 14 musea in het Zuiderzeegebied aan meedoen. Meer info: www.100jaarzuiderzeewet.nl
Artikel geplaatst op: 21 mei 2018 - 11:17

Gerelateerd

Delen