Kevin van Drumpt waterburgemeester Almere

ALMERE - De allereerste waterburgemeester van Almere is vorige week verkozen. Kevin van Drumpt, 31 jaar, zal dit jaar ambassadeur van het Almeerse water zijn.
Kevin van Drumpt. (Foto: Sven Kraaijenbrink)

Uit de 15 aanmeldingen zijn uiteindelijk zeven kandidaten gekozen die hun pitch ten overstaan van de jury mochten houden in een volle theaterzaal. De jury bestond uit de partners van de waterburgemeester, waaronder: Waterschap Zuiderzeeland, Kunstlinie Almere Flevoland, Reigers Inn, Rondje Weerwater en de Economic Development Board Almere.
Van Drumpt runt drie ondernemingen op of aan het water. Hij werd door de jury gekozen vanwege zijn plannen als waterburgemeester, maar ook omdat hij bijna een derde van de publieksstemmen wist binnen te slepen.
"Varen in Almere is een droom en een geheim tegelijk. Almere is namelijk nog lang niet ontdekt. Ik zou deze taak als waterburgemeester graag op mij willen nemen”, zegt Van Drumpt.
Hij gaat in samenwerking met initiatiefnemers van de Economic Development Board Almere evenementen en bijeenkomsten organiseren om burgers, ondernemers en gemeente via het water dichterbij elkaar te brengen.
Artikel geplaatst op: 29 mei 2018 - 11:24

Gerelateerd

Delen