Expo voor 1 Dag liet de Markt in Haven schitteren

HAVEN - Kunstenaar Daan den Houter maakte samen met inwoners van Haven een Expo voor 1 Dag. Met deze tijdelijke expositie stelde Den Houter het begrip 'waarde' ter discussie en ging hij aan de slag met het daaruit voortkomende vraagstuk: wanneer is iets kunst en hoe krijgt kunst waarde?
Het geld lag letterlijk voor het oprapen en dit ging sneller dan verwacht. (Foto: Daan den Houter)

Het plein voor de deuren van Corrosia Theater, Expo & Film glinsterde voluit, en niet alleen door de zomerzon. Maar liefst 25.000 muntstukken van 1 eurocent weerkaatsten het zonlicht in de ogen van toevallige passanten. Vanaf 10.00 uur stroomde de Markt langzaam vol met nieuwsgierige voorbijgangers. Vooral kinderen hadden al gauw door dat er iets waardevols op het plein lag. Het geld lag letterlijk voor het oprapen en dit ging sneller dan verwacht. Waar hetzelfde kunstwerk in Rotterdam ruim twee dagen bleef liggen, was de expositie in Almere Haven binnen twee uur afgelopen. Oftewel: vrijwel alle centen waren rond het middaguur van het plein verdwenen.
Meningen verdeeld

De begrippen ‘waarde’ en ‘tijd’ zijn terugkerende begrippen in het werk van Den Houter. Door een spel met het concept van tijdelijkheid zet hij de vraag wat waardevol is op scherp. Momenteel exposeert Den Houter met zijn tentoonstelling Acht Uur / Eight Hour in Corrosia Theater, Expo & Film.
Met de Expo voor 1 Dag brengt Corrosia kunst in de openbare ruimte. Dat de meningen over de betekenis van kunst sterk verdeeld zijn, bleek ook uit de reacties van voorbijgangers op de tijdelijke expositie. Of dit nu kunst is of niet, de Markt in Almere Haven is voor even in waarde gestegen.
Programma

Tango op de Markt: zondag 5 augustus, 19 augustus en 2 september 2018
Corrosia Danst: zondag 16 september 2018
Openluchtfilm i.s.m. de nieuwe bibliotheek: vrijdag 24 augustus 2018
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het plein voor de deur van Corrosia: Markt, 1354 AP Almere Haven.Meer informatie op www.corrosia.nl
Artikel geplaatst op: 31 juli 2018 - 11:27

Gerelateerd

Delen