Almeerse kinderen schitteren in DeLaMar

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
MUZIEKWIJK – Kinderen van Theaterschool Almere schitteren volgende week op de planken van het DeLaMar theater in Amsterdam. De kinderen doen als kinderkoor mee aan het afscheidsconcert van het tv-programma De Kwis. In dit tv-programma maakten Niels van der Laan en Jeroen Woe zeven jaar lang een satirisch liedje over de voorafgaande week.
De kinderen van Theaterschool Almere repeteerden deze week in de Glasbak met Niels van der Laan en Jeroen Woe voor het Kwisconcert. (Foto: aangeleverd)

Theaterschool Almere werkt al lange tijd samen met het tv-programma. “Zes jaar geleden werden we door De Kwis benaderd”, aldus Gaby Waakhuijsen, eigenaresse van Theaterschool Almere. “Het programma zocht een groep kinderen voor een kinderkoor. Een dag van tevoren kregen we de tekst. Na twee uur repeteren zongen de kinderen de volgende dag live in het programma. En met succes, want we werden daarna vaker gevraagd.”
Het afscheidsconcert bevat de beste, mooiste en grappigste liedjes uit De Kwis. “De kinderen doen aan het concert mee als kinderkoor in zes nummers. Bij vier hiervan hebben kinderen van de theaterschool al eerder meegezongen in het programma. De kinderen die met het concert meedoen, zitten in onze talentklassen en zijn gewend om op het podium te staan. Want dat is natuurlijk best spannend.”
Waakhuijsen is enorm trots. “Het is een waardering voor alles wat je doet. Dat je kinderen die kansen kunt geven, daar word ik echt gelukkig van.”
Theaterschool Almere start dit seizoen weer met lessen zingen, dansen en acteren in De Glasbak aan de Lierstraat. Zo’n 350 kinderen van 4 tot 21 jaar volgen, verdeeld over zo’n 25 groepen, variërend van één tot acht uur les per week.
De Kwisconcerten zijn te zien in het DeLaMar theater in Amsterdam van donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september. Meer informatie: www.delamar.nl. NPO 1 zendt de concerten op zaterdag 13 oktober en 17 november om 22.30 uur uit.
Artikel geplaatst op: 28 augustus 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen