Theatrale tocht per boot naar Utopia-eiland

STAD CENTRUM – Via een theatrale tocht en een festival zetten Avanti en Groot Wild de schijnwerpers op mensen die niet zo vaak op de voorgrond treden. Tijdens theatertocht OVER/ZICHT op zaterdag 15 en zondag 16 september, varen bezoekers vanaf Reigers Inn naar het Utopia-eiland om het nieuwe stuk land te gaan bewonen.
Tijdens theatertocht OVER/ZICHT op zaterdag 15 en zondag 16 september, varen bezoekers vanaf Reigers Inn naar het Utopia-eiland. (Foto: aangeleverd)

Zij komen oog in oog te staan met een oud volk, die zich vasthoudt aan eigenzinnige tradities en gebruiken. Ze worden tegelijkertijd bedreigd door een overijverige projectontwikkelaar en de komst van een groep vluchtelingen.
De thuisbasis van OVER/ZICHT Festival is Reigers Inn, waar bezoekers een-op-een kunnen komen te zitten met mensen die anders zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Schrijvers en muzikanten schijnen hun licht op onzichtbare problemen én bezoekers kunnen er de knakwortel en een groenterijke hot dog eten.
‘Passie in Flevoland’ is een concept van Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF) waarbij het verbinden van verschillende amateurkunstorganisaties binnen één wandeltocht centraal staat. Elke deelnemende organisatie laat met één scène zien wat zij voor staan. Dans, muziek, zang, beeldende kunst, fotografie en toneel worden op deze manier aan elkaar gekoppeld. Aan de scènes van OVER/ZICHT doen Empower Your Steps, het St. George koor, United Dance Almere, Inner Circle, TOP-Almere, Fotolinie, KLEURinCULTUUR en TG het Collectief, met muzikale begeleiding van Caroline in ’t Veld.
De theater (vaar)tocht gaat om 12.00, 14.30 en 17.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro per persoon. Het festival OVER/ZICHT is tijdens dit weekend, van 12.00 tot 20.00 uur, gratis te bezoeken in Reigers Inn aan het Weerwaterplein 3. Meer informatie: www.grootwildtheater.nl.
Artikel geplaatst op: 11 september 2018 - 16:15

Gerelateerd

Delen