Almeerse maakt benefiettocht te paard

Door Kirsten Thuis-Woudenberg

ALMERE – De Almeerse Sophie van Dijk maakt deze week met haar paard Bella een benefiettocht van Nederhorst den Berg naar het Friese dorpje Twijzel. De eerste stop van de 180 kilometer lange tocht was maandag in Almere. Bella kon hier in een weide van de kinderboerderij overnachten. Met de tocht wil Sophie geld inzamelen om zieke paarden te kunnen helpen.

Sophie en Bella. (Foto: aangeleverd)

De tocht gaat naar het Friese Twijzel, naar het graf van Sophie’s moeder. “Dit is een erg speciale tocht voor Bella en mij”, aldus Sophie. Bella was de lievelingspony van Sophie’s moeder. “Zij overleed in 2002, toen ik acht jaar was. Vanuit Twijzel ben ik toen met mijn vader en zussen naar Almere verhuisd. De paarden moesten we toen wegdoen. Tien jaar later zag ik Bella opeens lopen in de weide in Friesland. Met hulp van mijn familie heb ik haar toen teruggekocht.”

Bella werd een tijd terug heel ziek. “Dat deed mij beseffen dat ze er helaas niet meer voor altijd zal zijn. Niets is voor altijd. En daarom heb ik besloten om mijn droom die ik inmiddels al heel lang heb uitgesteld nu waar te maken. Bella is opgeknapt en we hebben de laatste tijd veel conditie opgebouwd met kilometers maken.”

De tocht eindigt bij het graf van Sophie’s moeder. “Dat is een speciaal moment voor mij en Bella samen met mijn vader en zussen. Ik wil dan ook een hoefijzer van Bella op mijn moeders graf leggen.”

In april redde Sophie twee Konikpaarden van de slacht. “Na medische zorg zijn ze nu helemaal gezond en zijn ze onderdeel van mijn stal in Nederhorst den Berg waar ik buitenritten organiseer en leasepony’s verhuur. Ik hoop zo veel mogelijk geld op te halen om een paard te kunnen redden van de slacht en om de medische kosten te kunnen vergoeden om dit paard beter te maken. De teller staat inmiddels al bijna op 400 euro. Ik ben blij met elke donatie, al is het 50 cent. Elke bijdrage helpt.”

Gemiddeld rijden Sophie en Bella 35 kilometer per dag.  Ze overnachten op verschillende plaatsen langs de route. “Ik had een oproep op Facebook gezet met de vraag of mensen een overnachtingsplek voor ons hadden op de route, met een weide voor Bella en een plek voor mijn tentje, want ik laat Bella niet alleen. Maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. Zoveel mensen boden een weide en een slaapplaats voor mij aan, dat ik niet in een tentje hoef te slapen.”

Sophie en Bella steunen kan nog steeds. Meer informatie: www.sophiebella.nl/redeenpaard.

Artikel geplaatst op: 11 september 2018 - 16:27

Gerelateerd

Delen