Stadhuispromenade wordt rustpunt

'In nieuw stadspark uitrusten van boodschappen doen'

Door Robert Mienstra

ALMERE – “Nu is hier de markt”, wijst wethouder Maaike Veeningen (D66), “maar over een paar jaar moet hier een nieuw stadspark zijn, een oase van rust voor de Almeerders.” Veeningen staat op de Stadhuispromenade, het plein tussen de nieuwebibliotheek en het stadhuis.

Wethouder Maaike Veeningen: "Nu nog bloemen in emmers op Stadhuispromedade. Over een paar jaar wellicht bloemen in de volle grond. (Foto: Almere DEZE WEEK)


“Twee keer per week is hier markt, maar op andere dagen gebeurt er niet veel”, zegt Veeningen. “Daarom is dit een uitgelezen plek om groen te maken. Zo wordt de Stadhuispromenade een onderdeel van de vergroening van de Esplanade tot aan het station.”
De markt blijft gewoon op het Stadhuisplein bestaan. Voor het gedeelte van de markt dat altijd op de Stadhuispromenade staat, wordt in overleg een oplossing gezocht.

Ideeën


Het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders gaat graag in gesprek met de Almeerse inwoners. “Daarom roep ik hen op mee te denken over dit nieuwe stadspark”, zegt Veeningen. “Tot 30 september kunnen Almeerders hun ideeën insturen op www.tussenuurinAlmere.nl mits ze voldoen aan de criteria rust, groen en speels.”
Inmiddels zijn er al ruim veertig ideeën op de site te zien. “Daar zit een aantal echt leuke tussen”, zegt Veeningen. “Lezers van de site kunnen die ideeën ook weer liken. Dan is meteen te zien of er bredere steun is voor het idee.”

Uitrusten


Veeningen loopt naar de bloemenstal op de markt. “Nu staan de bloemen hier nog in emmers. Wat is er mooier als je hier in een park tussen bloembedden kan zitten om even uit te rusten van het boodschappen doen, of op een bankje alvast te beginnen in het boek dat je net in de bibliotheek hebt geleend.”
Op donderdag 20 en zondag 23 september kunnen op de Stadhuispromenade ideeën ‘ingeruild’ worden voor een gratis kopje koffie of thee. In het voorjaar van 2019 wordt het definitieve ontwerp voor het stadspark gepresenteerd.

Artikel geplaatst op: 13 september 2018 - 12:32

Gerelateerd

Delen