Winkelstraatmanager maakt Haven vindbaar

Door Robert Mienstra
HAVEN – Het enthousiasme spat er vanaf bij René Verwillegen, de nieuwe winkelstraatmanager van Haven. “De komende maanden staat er veel te gebeuren in ons stadsdeel. Haven wordt zichtbaarder en de winkels beter vindbaar.”

Foto: René Verwillegen, winkelstraatmanager Haven: “Komende tijd veel activiteiten in Haven.” (Foto: Almere DEZE WEEK)


De taak van de winkelstraatmanager is om winkeliers, gemeente en de vastgoedbeheerders met elkaar te verbinden. Maar ook om initiatieven de ondersteunen die het stadsdeel levendiger en goed vindbaar te maken.
Verwillegen heeft hoog op zijn agenda staan dat de winkels in Haven goed vindbaar worden. “Zo heb ik plannen om bebording te plaatsen zodat iedereen snel kan vinden waar welke winkel zit. Zeker voor de toeristen die met bootjes in de haven aankomen is dat handig. Als je nieuw bent in Almere, dan weet je niet dat er achter de havenkom een leuk winkelcentrum is.”

Kerstverlichting


De Havenaren kunnen zich nu al weer verheugen op mooie kerstverlichting. “Die wordt nog mooier dan vorig jaar”, vertelt Verwillegen. “Er komen lichtjes in de bomen en uiteraard een grote kerstboom. De verlichting zal lopen vanaf de Deen tot aan de Etos.”

Activiteiten


Verder staat Haven een uitgebreid activiteitenprogramma te wachten. “Zaterdag 20 oktober is er een straatfestival, zaterdag 17 november de intocht van Sinterklaas, zaterdag 24 november zijn er interactieve kinderspelen en zaterdag 22 december is er kerstmarkt”, somt Verwillegen op.
Tegelijkertijd wordt de vergroening van Haven verder uitgebreid. Verwillegen: “Op het plein voor Corrosia worden de kleine boompjes vervangen door grotere exemplaren en er komen meer bakken met bloemen.”

Artikel geplaatst op: 09 oktober 2018 - 09:15

Gerelateerd

Delen