'Waarom wordt er niks voor ouderen in de buurt gedaan?'
Petitie voor nieuw onderkomen Buurtlokaal Tussen de Vaarten

STAD - Bezoekers van het Pop-up Buurtlokaal Tussen de Vaarten zijn een petitie gestart voor een vast eigen onderkomen in de wijk. ''Sinds een aantal maanden mogen wij gebruik maken van een leegstaand pand aan de Govert Flinckstraat, maar Goede Stede heeft hier waarschijnlijk een koper voor gevonden. Dat betekent dat wij eruit moeten”, vertelt vrijwilligster Marjan Leen.
De dames van de koffieclub tonen strijdlustig de petitie voor een nieuw onderkomen. (Foto: Almere DEZE WEEK)

In de knusse ruimte zit een groepje van vijf oudere dames gezellig aan de koffietafel. Nog niet iedereen is present, maar Elly, Fie, Annie, Ina en Jean kletsen er alvast gezellig op los. ''Het is gewoon fijn om hier gezellig bij elkaar te kunnen komen. Op vrijdag hebben we koffieochtend en op woensdag spelletjesmiddag. Al was het deze woensdag meer kletsen dan spelletjes doen”, lacht de 85-jarig Fie. ''Er is hier verder ook niks voor ons in de buurt”, vult de 82-jarige Annie aan. ''We kunnen wel naar buurtcentrum Cobra, maar dat is een flink eindje verder weg, aan de andere kant van het spoor. Dat vinden veel ouderen niet prettig.''

Strijdlustig

Gebiedssecretaris Natashia Soekarnsingh van de gemeente Almere is ook aangeschoven voor een kopje koffie. ''Naast de buurthuizen van De Schoor hebben wij als gemeente buurtlokalen opgezet in wijken waar ook behoefte is aan een ontmoetingsplek. Zoals hier aan de Govert Flinkstraat”, vertelt zij. ''We horen deze week of de verkoop van dit pand doorgaat en dan moeten wij er binnen twee weken uit. Een andere geschikte locatie hebben we nog niet gevonden.” Vrijwilligster Marjan pleit voor het neerzetten van een nette portocabin. ''Daar is de gemeente niet zo van gecharmeerd, maar we hebben hier ideeën genoeg voor”, vertelt zij strijdlustig. ''Voor jongeren is verderop in de wijk wel een ontmoetingsplek neergezet, met WiFi. Waarom wordt er niks voor ouderen in de buurt gedaan?”, roept Fie fel.
De bezoekers van het buurtlokaal zijn een handtekeningenactie gestart voor een nieuw onderkomen in de buurt. ''We willen gewoon een vaste eigen plek om gezellig samen te komen voor een kopje koffie, een spelletje of andere activiteiten”, aldus Marjan. ''Daarnaast zijn meer bezoekers altijd welkom en zijn we ook op zoek naar extra vrijwilligers om te helpen bij de activiteiten.'' Wie dat leuk lijkt kan zich aanmelden bij Erik Jongerden, 036-2022045.
Artikel geplaatst op: 09 oktober 2018 - 13:00

Gerelateerd

Delen