Feestelijke opening 'Team Franc - Graduation Show 2018' op 13 oktober
Almeerders stellen nieuwe expositie samen voor Corrosia

HAVEN - Voor het vijfde jaar op rij presenteert Corrosia een tentoonstelling met werk van net afgestudeerde kunstenaars. De werken zijn ook dit keer geselecteerd door een groep 'gewone' Almeerders, met de burgemeester als teamcaptain. Eerst was dat Annemarie Jorritsma, daarna heeft Franc Weerwind het stokje overgenomen.
Een deel van de Almeerse gastcuratoren, met links Cyrina Brouwer en naast haar burgemeester Franc Weerwind. (Foto: Kelly Jochems)

Acht Almeerse gastcuratoren zijn na een oproep geselecteerd om met burgemeester Weerwind op pad te gaan als Team Franc. Samen met curator Fleurie Kloostra reden Astrid, Cyrina, Hong, Ingrid, Marjan, Sandra, Sandra en Thomas half Nederland door om de eindexamenexposities op vier kunstacademies te bezoeken. Hun opdracht was om de meest indrukwekkende jonge kunstenaars naar Almere te halen.
Geëmotioneerd

Cyrina Brouwer werd meteen aangesproken door de serie 'Dear dad' van Maya. ''Ik raakte direct geëmotioneerd toen ik het zag'', aldus Cyrina. ''De manier waarop zij universele thema’s zoals verlies, rouw en rouwverwerking heeft verwerkt in haar kunst vind ik prachtig. Het beeld van de achtergebleven dochter in de kleding van hun overleden vader, met name Maya zelf in het oude zeilpak van haar vader, is zo sterk, dat ik me niet voor kan stellen dat dit niet iets met iemand doet. Beelden kunnen zo sterk zijn dat er weinig tot geen uitleg bij nodig is. Dat is misschien wel de grootste kracht van dit werk.''
Vernieuwend

Hong Dong koos voor het werk van Jakub Valtar. ''Een nieuw soort kunst", licht zij toe. ''Het gebruik van monitoren en projecties en daarmee de bewegingen in de kunstwerken vind ik echt vernieuwend. De film 'One Second Psycho' wordt op een andere manier getoond in ruimte en tijd dan normaal en in de muziekvideo 'Songs About Waveforms' vind ik de bewegingen bijzonder mooi en mysterieus. Je kan hierin het geluid zien, je kan kijken naar de muziek en ook luisteren naar de beelden.''
De tentoonstelling 'Team Franc, Graduation Show 2018' wordt zaterdag 13 oktober om 16.00 uur geopend door burgemeester Franc Weerwind. De tentoonstelling is daarna tot en met 19 januari elke dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Toegang is gratis.
Artikel geplaatst op: 09 oktober 2018 - 12:26

Gerelateerd

Delen