Play Unified Event succesvol
Mensen met en zonder beperking sporten samen

ALMERE – Mensen met en zonder beperking sportten afgelopen zaterdag samen tijdens het Super COOL! Play Unified Event in Sporthal Waterwijk. Er waren ongeveer 80 sporters met een beperking aanwezig bij het evenement. Alle deelnemers konden die middag kennis maken met handbal, atletiek, darten en inline-skaten.
Annamarie Thomas verzorgde de warming-up voor alle sporters. (Foto: Studio Fred Rotgans/Rinus Lettinck)
Bij Atletiek ging Timothy Beck de uitdaging aan met Jelle Scheefhals die hem had uitgedaagd. En bij inline-skaten heeft Annamarie Thomas de uitdaging geaccepteerd van Hellen de Leeuw en Bobby van der Mark. Het was, volgens de organisatie, mooi om te zien hoe iedereen fanatiek met alle sporten meedeed.
De verenigingen kunnen met de Play Unified gedachte, het samen sporten, verder gaan om dit binnen hun verenigingen vorm te geven. Dit is ook één van de doelen van Special Olympics Nederland en Stichting Super COOL! om bij te dragen aan een inclusieve samenleving.
Play Unified is een programma van Special Olympics Nederland dat als doel heeft 65.000 Nederlanders, met en zonder verstandelijke beperking, de komende jaren samen te laten sporten. Sport is in bij uitstek de plek waar we elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen. Zodat wij samen de wereld mooier, gastvrijer en inclusiever maken, voor iedereen.
Super COOL! is een sportproject waarbij het samen sporten van mensen met en zonder beperking al wekelijks plaatsvindt. Vanuit dit sportproject is het initiatief ontstaan om een evenement te organiseren samen met een aantal andere sporten. De reguliere sporters van de verenigingen werden uitgenodigd om die dag samen met de deelnemers met een beperking hun sport te promoten.
Artikel geplaatst op: 05 november 2018 - 11:29

Gerelateerd

Delen