Almeerder protesteert tegen uitbreiding luchthaven

ALMERE – Bezoekers van de infodag van Lelystad Airport konden afgelopen zaterdag de nieuwe, nog onafgewerkte, passagiersterminal bezoeken. De infodag van Lelystad Airport stond in het teken van duurzaamheid en innovatie. Almeerder Frank Langedijk bezocht de open dag om te protesteren tegen de uitbreiding van het vliegveld.

Han van Staveren (links) en Frank Langedijk delen flyers op Lelystad Airport uit. (Foto: aangeleverd)


Veel bezorgde burgers uit de wijde omgeving van Lelystad zijn, volgens Frank Langedijk, helemaal niet blij met de mogelijke uitbreiding van het vliegveld. “Op de langere termijn zijn hier maar liefst 45.000 vliegbewegingen per jaar te verwachten.”
Langedijk deelde, samen met Han van Staveren uit Rhenen, zaterdag flyers uit bij de ingang van de luchthaven. “We hadden hiervoor toestemming van de directie van Lelystad Airport”, aldus Langedijk. “Dat was sportief. In tegenstelling tot andere demonstranten werden we niet weggestuurd.”
De zelfgemaakte flyer met de kop ‘Méér luchtvaart betekent méér klimaatverandering’ maakt, volgens Langedijk, een brede, overkoepelende visie duidelijk. “De luchtvaartsector als geheel moet eindelijk eens haar verantwoordelijkheid nemen. Vliegen is en blijft een van de meest vervuilende vormen van transport en dat gaat in 20 jaar tijd verdubbelen als er geen andere politieke keuzes worden gemaakt.”
Volgens het tweetal mogen ook consumenten de hand weleens in eigen boezem steken. “Door minder of helemaal niet meer te vliegen stopt de bouw of uitbreiding van welke luchthaven dan ook vanzelf. Zo kan iedereen een bijdrage leveren aan het leefbaar houden van onze planeet.”

Artikel geplaatst op: 05 november 2018 - 12:38

Gerelateerd

Delen