Ouderen dreigen vaste thuishulp te verliezen

Door Kirsten Thuis-Woudenberg

ALMERE – Zo’n 250 ouderen en hulpbehoevenden in Almere moeten binnenkort waarschijnlijk een nieuwe zorgverlener vinden. Zorgaanbieder Alphatrots mag vanaf 1 januari niet langer huishoudelijke hulp voor mensen met een zorgindicatie aanbieden. Alphatrots wil de gemeente daarom voor de rechter dagen.

(Archieffoto: Shutterstock)

Het conflict gaat over de aanbesteding van de gemeente voor de ondersteuningsarrangementen Wmo voor individuele begeleiding, dagbesteding en huishoudelijke hulp voor volwassenen. Alphatrots schreef zich, volgens de gemeente, niet in voor de eerste ronde van deze aanbesteding. De zorgaanbieder deed daarna nog twee aanvragen om alsnog  mee te doen met de aanbesteding, maar de gemeente wees de aanvraag af.

Alphatrots directeur Berend Raap noemt het ‘onverteerbaar’ dat de stichting vanaf 1 januari 2019 niet langer huishoudelijke hulp voor mensen met een zorgindicatie mag aanbieden. “Er is ons schriftelijk gemeld dat Alphatrots geen toegevoegde waarde biedt en niet bijdraagt aan de uitbreiding van de keuzemogelijkheden voor cliënten”, aldus Raap. “Dat is pertinente onzin omdat we, om een voorbeeld te noemen, juist op onafhankelijke kwaliteitsonderzoeken voortdurend hoog scoren.”

De hulpaanbieder hoopt er met de gemeente uit te komen voordat het kort geding dient. Indien Alphatrots per 1 januari geen aanbieder meer is van huishoudelijke hulp kan dat betekenen dat de hulpbehoevenden op zoek moeten naar een nieuwe hulp en afscheid moeten nemen van hun vertrouwde hulp. Ook de hulpverleners raken mogelijk

Artikel geplaatst op: 06 november 2018 - 15:35

Gerelateerd

Delen