Film in nieuwe bibliotheek: Klanken van Oorsprong

Invloed van Nederlands-Indische geschiedenis op hedendaagse popmuziek

ALMERE -  De nieuwe bibliotheek vertoont zaterdag 24 november de film Klanken van Oorsprong. Een documentairefilm over de invloed van de Nederlands-Indische geschiedenis op de hedendaagse popmuziek. Na afloop is er een nagesprek met regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich dat geleid wordt door Robert Mienstra, journalist van Almere DEZE WEEK. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

 

onderschrift

Regisseur Hetty Naaijkens - Retel Helmrich (Buitenkampers, Contractpensions) toont in de film  diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond, die tussen 1945 en 1962 samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders gedwongen terug moesten naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. Eenmaal in Nederland kregen Nederlands Indische bands als 'The Tielman Brothers' en 'The Crazy Rockers' direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock ‘n roll muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Anneke Grönloh en Ruud & Riem de Wolff (The Blue Diamonds) verwierven zelfs enorme internationale roem, net als de naar de VS geëmigreerde broers Eddie en Alex van Halen. Hoewel al deze muzikanten erg van elkaar verschillen hebben ze veel dingen gemeen. Allereerst hun geschiedenis van oorlog, vluchten, opnieuw beginnen in een vreemd land en aanpassen, en de muziek als grootste uitlaatklep.

Klanken van Oorsprong, Film, de nieuwe bibliotheek, zaterdag 24 november, aanvang 14.00 uur

Kosten: Leden € 7,50 | niet-leden € 9,- Kaarten: verkrijgbaar bij de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek of direct via deze link

Trailor van de film via deze link.

 

Foto: aangeleverd

 

 

 

 

Artikel geplaatst op: 08 november 2018 - 12:38

Gerelateerd

Delen