Rustige jaarwisseling in Almere

Door Robert Mienstra


ALMERE - Het algemene beeld is dat het een rustige jaarwisseling is geweest in Almere, meldt de gemeente. Er zijn geen grote incidenten en geen signalen bekend van geweld tegen hulpverleners. De brandweer is druk geweest met het blussen van brandjes. De gemeente is inmiddels aan de slag met de inventarisatie van eventuele schade.

Bij een bedrijf op de Markerkant is een bestelauto volledig in vlammen opgegaan. (Foto: HV-Almere)


De brandweer spreekt voor wat betreft haar inzet van een beheersbare jaarwisseling, met meer kleine incidenten dan voorgaande jaren. Het zwaartepunt van de inzet lag op oudejaarsavond en in de nieuwjaarsnacht op het bestrijden van container-, afval- en bossage-branden. In heel Flevoland waren 63 kleine brandjes, waarvan 37 in Almere. Het ging in onze stad om kleine container- afvalbrandjes. De brandweer meldt verder dat er voor zover bekend geen agressie is geweest tegen hulpverleners.

Ziekenhuis


De spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis heeft in de oudejaarsnacht 23 mensen behandeld, waarvan vijf mensen wegens overmatig gebruik van alcohol of drugs en drie personen met letsel door het afsteken van vuurwerk.

Station Oostvaarders


Tussen Almere Oostvaarders en Lelystad Centrum reden dinsdagochtend lange tijd geen treinen, meldt HV-Almere. Dit kwam vanwege een reeks aan vernielingen op station Oostvaarders, waardoor er veel glas op het perron en op het spoor lag. De vandalen hadden het gemunt op borden, ruiten van de wachtruimtes en bloembakken. Direct werd de politie gewaarschuwd die met meerdere eenheden ter plaatse kwam. Al snel werden ter hoogte van de Balistraat twee mannen aangehouden. Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten dat op het station eerst alles moest worden opgeruimd. In de loop van dinsdagochtend is de treindienst weer hervat.

Artikel geplaatst op: 02 januari 2019 - 09:31

Gerelateerd

Delen