Politie houdt kijkdag gestolen gereedschap

ALMERE - De politie organiseert zaterdag 12 januari een kijkdag in verband met de vondst van een grote hoeveelheid vermoedelijk gestolen gereedschap in Almere.
De goederen zijn afkomstig van een inval op 19 december in een woning in Almere Haven. In de woning lag opvallend veel elektrisch gereedschap dat vermoedelijk afkomstig is van diefstal uit bedrijfsbussen, boten en schuren. De 59-jarige inwoner is aangehouden op verdenking van heling. Een aantal goederen kon direct worden gekoppeld aan een aangifte. Zo is zeer recent ingebroken in een zeilboot en een van de agenten herkende een van de gestolen goederen die in de aangifte stond.
Tijdvakken

Mensen van wie gereedschap of andere goederen is gestolen, kunnen zich op 12 januari melden bij de balie van het politiebureau aan de Baljuwstraat 2 om te kijken of zij hun spullen herkennen. Omdat een grote opkomst wordt verwacht, wordt er gewerkt met verschillende tijdvakken. Kijkers worden ingedeeld op basis van hun achternaam. Het is niet mogelijk om een tijdvak te verplaatsen.
-9.00 tot 10.00 uur: achternaam A t/m F
-10.30 tot 11.30 uur: achternaam G t/m L
-12.30 tot 13.30 uur: achternaam M t/m R
-14.00 tot 15.00 uur: achternaam S t/m Z
Huisregels

Kijkers moeten legitimatie bij zich hebben en er moet aangifte zijn gedaan van de gestolen goederen. Eventueel kan ter plekke nog aangifte worden gedaan. Kijkers moeten verder kunnen aantonen dat goederen op de kijkdag van hen zijn, bijvoorbeeld aan de hand van een serienummer, aankoopbon, uniek kenmerk of foto. Als vaststaat dat goederen van de kijker zijn, kunnen deze direct worden meegenomen na het tekenen van een bewijs van ontvangst.
Artikel geplaatst op: 03 januari 2019 - 10:50

Gerelateerd

Delen