Regenboogvlag als tegengeluid Nashville-verklaring

STAD CENTRUM – Met het hijsen van de regenboogvlag voor het stadhuis maakte het college van Burgemeester en Wethouder vorige week een statement tegen de zogenoemde Nashville-verklaring.

Het college van burgemeester en wethouders hijst de regenboogvlag om een statement te maken tegen de zogenoemde Nashville-verklaring. (Foto: aangeleverd)

“Met het hijsen van de regenboogvlag maken wij kenbaar aan de Almeerders dat iedereen er in onze stad toe doet en meetelt ongeacht iemands seksuele geaardheid”, aldus burgemeester Franc Weerwind. Ook wethouder Jerzy Soetekouw benadrukte dat er in Almere ruimte is voor iedereen. “We zijn een stad waar je jezelf mag zijn en mag houden van wie je wil.”

In de omstreden Nashville-verklaring staat onder meer dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. Verder zou het zondig zijn om homoseksuele onreinheid en transgenderisme goed te keuren. Ook wordt er in de verklaring gesuggereerd dat genezing voor bovenstaande mogelijk is. In de Nederlandse Nashville-verklaring is homoseksualiteit en transgenderisme bestempeld als zondig.

Artikel geplaatst op: 08 januari 2019 - 14:21

Gerelateerd

Delen