Eerste Kersenbloesemfeest Almere op 30 maart

REGENBOOGBUURT - De datum van het eerste Kersenbloesemfeest Almere is bekend. Op zaterdag 30 maart vanaf 11.30 uur kan iedereen komen picknicken onder de bloeiende kersenbomen in de Regenboogbuurt.

Kom zaterdag picknicken onder de bloeiende kersenbomen in de Regenboogbuurt. (Foto: aangeleverd)


Het is een Japanse traditie om met het Kersenbloesemfeest de komst van de lente te vieren en met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Naast picknicken is er tijdens de eerste Almeerse editie nog veel meer vertier, rondom het thema Japan. Demonstraties van zwaardkunst, kaligraferen, haiku’s afmaken, schmink, origami, een verteller en allerlei andere Japanse doe-dingen.
Gidsen vertellen over de Japanse Kersenbloesemfeest-tradities en over de bijzonderheden rondom de Regenboogbuurt. In 2019 is deze kleurrijke buurt in Almere Buiten inclusief de 850 Japanse sierkersenbomen, 21 jaar oud en dus volwassen. Hét moment om het eerste Almeerse Kersenbloesemfeest te organiseren, zo vonden initiatiefnemers Stichting Regenboogbuurt Almere en archeologische VINDplaats Zenit. Het feest wordt mede mogelijk gemaakt door de Floriade Parade, gemeente Almere, Yakult, Yanmar, Animere, Tang Dynastie, Paul’s ijs, en alle vrijwilligers die de bezoekers vermaken met japanse tradities. Het evenement vindt plaats aan de Terracottastraat. Meer informatie of inspiratie op de Facebookpagina Kersenbloesemfeest Almere. Voor de bloesemradar: www.regenboogbuurt.nl en www.vindplaatszenit.nl.

Artikel geplaatst op: 25 maart 2019 - 08:37

Gerelateerd

Delen