Vis à Vis start petitie voor behoud huidige locatie

ALMERE – Theatergezelschap Vis à Vis is een petitie gestart om op de huidige locatie bij het Almeerderstrand te mogen blijven. "Wij hebben van het college van burgemeester en wethouders te horen gekregen dat we onze plek aan de Muiderzandplaats moeten verlaten. De raad neemt hierover op 16 mei een beslissing."

Vis à Vis wil permanent op de huidige plek bij het Almeerderstrand blijven. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Het theatergezelschap behoudt deze locatie ten minste tot eind 2025 vanwege contractuele afspraken met de gemeente, maar daarna is de toekomst onzeker door de geplande woningbouw in Poort Oost. Vis à Vis is vanwege woningbouw al eerder verhuisd, naar de huidige locatie. "Na 10 jaar onzekerheid in Almere, willen we bouwen aan de toekomst. Als we geen duidelijkheid krijgen, vertrekken we met verdriet uit deze stad", aldus Vis à Vis. "Wij kunnen de onzekerheid die de gemeente Almere ons oplevert creatief, financieel en mentaal niet langer dragen."

Kapitaalvernietiging

In 2013 werd de huidige locatie nabij het Almeerderstrand als permanent toegewezen. “In 2017 werd het pand feestelijk geopend, maar nu wordt Vis à Vis alsnog weggeschoven. De gemeente Almere wil onze plek afnemen, waar wij zelfstandig en met bijna € 800.000 eigen middelen voorzieningen hebben getroffen.” Het theatergezelschap, liefhebbers, ambassadeurs, sponsoren en leden van de Raad van Toezicht verzoeken de gemeente Almere ‘haar belofte te houden en geen kapitaalvernietiging te forceren’.
Er is een petitie gestart voor het behouden van de huidige locatie, met een permanente toewijzing. De petitie kan nog tot 9 mei worden ondertekend op www.petities.nl (zoeken op Vis à Vis).

Artikel geplaatst op: 17 april 2019 - 14:31

Gerelateerd

Delen