Fotograaf volgt Almeers danspaar op weg naar NK in Almere

ALMERE - Fotograaf Pauli Langbein uit Almere volgt het Almeerse danspaar Erik en Karin Kleis op weg naar het NK. Zij dansen al vele jaren samen en doen voor het tiende jaar wedstrijden. Op 25 mei proberen zij de titel te pakken op de Nederlandse Kampioenschappen van de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB) in Topsportcentrum Almere.

Erik en Karin Kleis proberen op 25 mei de titel te pakken op het NK ballroomdansen in Topsportcentrum Almere. (Foto: Pauli Langbein)


Danssport betreft dansen die in competitie- of wedstrijdverband worden beoefend. De vijf standaard Ballroomdansen zijn Engelse Wals, Tango, Weense Wals, Slowfoxtrot en de Quickstep. Erik en Karin Kleis zijn inmiddels vanuit de debutantenklasse bij diverse bonden gepromoveerd naar de hoogste landelijke klassen. Het Almeerse paar is zowel bij de NVAD als de NADB tijdens de Nederlandse kampioenschappen op het hoogste treetje geëindigd. “Wij willen elke wedstrijd onze beste dansprestatie ooit neerzetten”, zegt het paar. “Het resultaat is daarbij minder belangrijk dan de progressie in het dansen. En progressie is er.”


Fotograaf Pauli Langbein heeft Karin via Facebook leren kennen en later ook in haar hoedanigheid als kraamverzorgende, waarin Karin haar eigen bedrijf heeft genaamd Karin Kraamt. “Ze vertelde over haar danscarrière met haar man Erik”, vertelt Pauli, die in haar jonge jaren ook aan dansen heeft gedaan en dansen nog steeds geweldig vindt. “De vraag van Karin om hun een keer te fotograferen kwam dan ook snel na deze ontmoeting en was het startpunt om dit danspaar te volgen in hun weg naar het NK in Almere.”

A Dancer’s Life

Langbein heeft gefotografeerd bij een meerdere trainingen en kon mee toen er een nieuwe jurk uitgezocht moest worden. In de privélessen van de gerenommeerde trainers Dennis en Samantha Voermans, Henk Peter Vos (allen voormalig Nederlands kampioenen) en de huidige wereldkampioenen Bjorn Bitsch en Ashli Williamson, leren zij 1 op 1 om de technieken steeds beter uit te voeren. “Na het NK worden alle foto’s bewerkt en gesorteerd en samen met enkele filmpjes in een webalbum geplaatst onder de titel A Dancer’s Life”, vertelt de fotograaf. “Het is de bedoeling dat er een boekje van de foto’s wordt gemaakt. Wellicht is er ook een geschikte plek te vinden om wat foto’s te exposeren. Het is inmiddels een aardig document over dansen in het algemeen en Karin en Erik in het bijzonder.”

Topsportcentrum Almere

En nu is het nog ruim week voor dat het NK begint. Alles moet nu goed en klaar zijn voor de grote dag: zaterdag 25 mei in Topsportcentrum Almere. Het Almeerse danspaar blijft trainen om zo goed mogelijk te kunnen presenteren en Langbein zal uiteraard de wedstrijd voor hen fotograferen. Er zijn overigens nog kaarten (aan de deur) te verkrijgen om dit spektakel mee te maken. Toeschouwers zijn van harte welkom. Meer informatie: http://www.nadb.eu/nieuws/nk-info-12598/

 

Artikel geplaatst op: 16 mei 2019 - 09:27

Gerelateerd

Delen