Phantoms schieten tekort bij polderderby

DE MARKEN – De Almeerse American Footballmannen stonden het afgelopen sportweekend tegenover de regionale rivalen uit Lelystad. De Tulip Bowl finalisten van vorig jaar bleken net een maatje te groot voor de Phantoms. De wedstrijd eindigde in 48-34 in het voordeel voor de Lelystad Commanders

Vanaf het eerste fluitsignaal lijken de Commanders korte metten proberen te maken met de Phantoms. Ze scoren al snel twee touchdowns en komen op een 14-0 voorsprong in het eerste kwart. Dit kwart eindigde met een waarschuwing van de scheidsrechters over de onweersbui die over het veld heen zou komen. Voordat de tweede kwart echt kan beginnen, worden de spelers naar de kleedkamers gestuurd uit angst voor de onweersbuien die de donkere wolken brengen.

Rust
Na een rust van ongeveer drie kwartier lopen de Almeerse mannen het veld op, vastberaden om zo hard mogelijk uit de startblokken te schieten. Dat doen ze achter de rust van eerstejaars quarterback Martin Salomons die de stand dichterbij trekt naar 17-7. Lelystad slaat echter genadeloos terug met een touchdown vanuit een lange bal en trekt de stand weer door naar 24-7. De Phantoms laten wel zien dat ze nog leven door wederom een aansluitingstreffer te scoren om het 27-14 te maken.

Geschorst
De mannen uit Almere lijken wel onder de huid van Lelystad te komen, want er werden drie verschillende spelers geschorst van Lelystad. Dit door onsportief gedrag van de kant van de Commanders.
De bal gaat over een weer aan het begin van de derde kwart waardoor het na verschillende touchdowns in een korte tijd alweer 41-27 staat. Aansluitingstreffers aan de kant van de Phantoms, gevolgd door kansen om uit te lopen voor de Commanders. De twee onderscheppingen van Jurney Yard geven de Phantoms de kansen die ze nodig hebben om te scoren. Na weer twee touchdowns aan allebei de kanten van het veld, staat de score bij het laatste fluitsignaal vast op 48-34.

Speech
De net gepromoveerde Phantoms verliezen nipt de eerste polderderby van de net te grote Lelystad. Na afloop van de wedstrijd kwamen de spelers bij elkaar voor een speech van de coaches. “Vandaag heb ik een echt team zien spelen op het veld”, zegt Hoofdcoach Ronald Callenbach met een hoopvol vooruitzicht op het volgende seizoen.

Artikel geplaatst op: 20 mei 2019 - 09:36

Gerelateerd

Delen