Almere is 'the home of slowpitch'

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Al vijf jaar lang organiseert Almere ’90 de ‘Windmill Classic’, een uniek slowpitch-toernooi dat ook het grootste is in Europa. Almere is ‘the home of slowpitch’. Dit is jaar wordt de zesde editie gehouden.

Foto: aangeleverd


De term ‘slowpitch’ houdt in dat de werper de bal niet in een harde, strakke lijn naar de slagman of slagvrouw werpt, maar juist met een behoorlijke boog, zodat het gegarandeerd tot een slag leidt. Werpers die zich niet aan de vereist curve van de boog houden krijgen ‘vier wijd’ van de scheidsrechter. De wedstrijden duren bovendien maximaal één uur. Deze spelregels zorgen ervoor dat het publiek een wedstrijd te zien krijgt die eigenlijk per definitie niet saai kan zijn. Leuk dus dat de toegang gratis is.
De zesde editie van het toernooi wordt gehouden van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni rond het honkbalstadion op sportpark Fanny Blankers-Koen. Er doen meer dan 500 sporters mee, verdeeld over veertig teams uit meer dan tien landen. Zij verblijven in tenten op het complex en doen ook activiteiten buiten het honkbal om.
Het speelschema is nog niet bekend, maar is binnenkort te vinden op de website www.windmillclassic.com of via de Facebook-pagina /WindmillClassic

Artikel geplaatst op: 09 juni 2019 - 10:11

Gerelateerd

Delen