Minister Van Nieuwenhuizen opent verbrede A6 bij Almere

Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck
ALMERE - Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft maandagochtend de nieuwe verbrede A6 bij Almere geopend. De werkzaamheden zijn een jaar eerder dan gepland voltooid.


De A6 bij Almere is over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed van twee naar vier rijstroken per rijrichting. “In het najaar nemen we ook het zonnepanelenveld bij knooppunt Almere in gebruik en dan is de eerste energieneutrale rijkssnelweg in Nederland een feit”, aldus Erik Suik van Rijkswaterstaat.
Minister Van Nieuwenhuizen noemde het eerder al ‘een enorme opsteker’ dat de extra rijstroken op de A6 een jaar eerder in gebruik kunnen worden genomen dan gepland. “Dat is belangrijk voor de mensen die hier elke dag langs rijden. En het is goed voor de economie van deze regio”, aldus Van Nieuwenhuizen.
De extra rijbanen zorgen voor een betere doorstroming en dat is te merken. De lange files tussen Almere en Amsterdam zijn verleden tijd. Wel was de nieuwe inrichting van de weg, met een hoofdrijbaan en een parallelrijbaan, even wennen voor automobilisten.
Voorafgaand aan de officiële opening was er maandagochtend een rondleiding over de nieuwe A6 met de minister en genodigden, gevolgd door een officieel moment op viaduct ’t Oor.

Artikel geplaatst op: 08 juli 2019 - 12:00

Gerelateerd

Delen