Komende jaren geen nieuwe jachthaven

Post voor ligplaatshouders Haddock

Door Robert Mienstra

HAVEN – De ligplaatshouders van voormalig jachthaven Haddock hebben post gekregen van de gemeente. Ze vonden vandaag, 17 juli, aan hun bootje een brief waarin hen gevraagd wordt zich uiterlijk 22 juli aan te melden voor een alternatieve ligplaats in het Weerwater.

Post voor ligplaatshouiders. (Foto: aangeleverd)

‘Het is ons bekend dat u er de voorkeur aan geeft gezamenlijk te verplaatsen en dat sommigen van u hopen op een nieuw initiatief voor een grotere jachthaven’, schrijft Remco Schnieders, Programmadirecteur Floriade namens het college van Burgemeester en Wethouders. ‘Helaas hebben wij na juridische toetsing (en second opinion) moeten constateren dat dit initiatief op korte termijn niet realiseerbaar is. Dit biedt dus op korte termijn geen oplossing voor u situatie. De (juridische ) procedure die voor een dergelijk initiatief doorlopen moet worden, neemt naar verwachting tussen de 1 en 2 jaar in beslag.’

Dit betekent dat er voorlopig geen nieuwe jachthaven in Almere komt en de bootjeseigenaar de komende jaren vast zitten aan de tijdelijke situatie op het Weerwater. De bootjeseigenaren kregen te horen dat ze uiterlijk 22 juli moeten aangeven of ze van de tijdelijke voorzieningen gebruik willen maken. Anders moeten de bootjes uiterlijk 30 september van de voormalige jachthaven weg zijn.

Artikel geplaatst op: 17 juli 2019 - 14:46

Gerelateerd

Delen