Kunstenaar zoekt 10-jarigen om mee te denken over toekomst Haven

Door Petra Onderwater
HAVEN – Kunstenaar en fotograaf Roos van Geffen is op zoek naar Almeerse 10-jarigen die hun ideeën over de toekomst van Haven willen delen. "Hun toekomstvisioenen ga ik verbeelden in een kunstwerk dat vanaf 5 oktober te zien zal zijn in Almere Haven", vertelt zij.

Dit project wordt in samenwerking met Corrosia gerealiseerd in het kader van de stadsvernieuwingsopdracht Almere Haven. De gemeente organiseert verschillende evenementen om met Havenaren in gesprek te gaan over het toekomstbestendig maken van hun stadsdeel. Van Geffen wil de jeugdige inwoners ook laten meedenken. “Want het is ook hun stad en het gaat om hun toekomst.” Zij kiest hierbij bewust voor 10-jarigen. “Die zijn heel geëngageerd en hebben een enorme dadendrang. Jongere kinderen zijn vooral nog aan het dromen en oudere kinderen zijn meer met hun eigen identiteit bezig.”
Angsten en verlangens

Van Geffen verzamelt al bijna 20 jaar lang angsten en verlangens. “Zittend aan een tafeltje met een typemachine vertelden toevallige voorbijgangers me hun diepste drijfveren ”, vertelt zij. Dit leidde tot verschillende projecten, zoals in 2011 de theatervoorstelling Vangst in Almere Haven en de tentoonstelling Who’s afraid off… in Corrosia Expo.
“Bij dit project met 10-jarigen kies ik voor een andere aanpak. Ik ga echt een uur of twee met ze wandelen. Ik vraag ze om me mee te nemen naar hun favoriete plek aan het water, omdat water samenhangt met zowel angst als verlangen. Water is iets moois en iets positiefs, maar kan ook beangstigend zijn.”
Aanmelden

Van Geffen is op 14, 15, 19 en 21 augustus van 12.00 tot 18.00 uur in Haven voor de wandelingen en gesprekken met kinderen. Zij is hiervoor op zoek naar 10-jarigen die hun ideeën over hun toekomst in de stad willen delen. “Met een ouderwetse analoge camera maak ik ook foto’s van de kinderen die mogelijk onderdeel worden van het kunstwerk.”
Ben jij 10 jaar, woon je in Haven en wil je meedoen? Meld je aan via water@corrosia.nl met je naam, geboortedatum en telefoonnummer (of dat van je ouders).
Artikel geplaatst op: 22 juli 2019 - 08:57

Gerelateerd

Delen