Nieuwe trainer FC Almere begint zonder doelstelling aan seizoen

Door Wesley Verboom
|HAVEN - “Ik ben niet zo’n type die hoog van de toren blaast. Als trainer vind ik het het allerbelangrijkste dat mijn jongens plezier uitstralen, spelen om te winnen en niet achterover leunen, maar proberen te voetballen.” Het zijn de treffende woorden van Charles Loots, de nieuwe trainer van zaterdag tweedeklasser FC Almere.

Charles Loots. (Foto: Fred Rotgans)


Met de 52-jarige coach heeft FC Almere - dat vorig seizoen derde werd in de zaterdag tweede klasse B - een ervaren man binnengehaald. Loots was eerder onder meer actief bij IVV en FC Weesp, hij is de opvolger van Jamal Yahaoui.
Twee weken terug stond Loots voor het eerst langs de lijn bij FC Almere. Hij oefende met zijn ploeg tegen Almere City FC. Na een 2-0 ruststand liepen de profs in de tweede helft uit naar 10-0. “Met name in de eerste 25 minuten deden we het goed. We hielden het lekker compact en ook op de momenten dat de de bal hadden, deden we het aardig. In de tweede helft, waarin we met een compleet nieuwe ploeg speelden, ging het minder en lieten de spelers elkaar een beetje vallen”, blikt hij terug.

Pak slaag
Ondanks het pak slaag tegen Almere City FC begint Loots goedgemutst aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Op 5 augustus starten we weer”, vervolgt Loots. “In de eerste week trainen we drie keer en in het eerste weekend hebben we een dubbel programma. Dan trainen we in de ochtend en in de middag. Tussendoor hebben we dan een lunch. Het eerste oefenduel spelen we een week later.”
Hoewel FC Almere de selectie behoorlijk heeft kunnen versterken, de club haalde onder meer Amarez Poepon van Hoofdklasser Purmersteijn, waagt Loots zich niet aan een voorspelling. “Ik heb geen doelstelling mee gekregen, maar ik vind dat ook altijd z’n geneuzel, omdat binnen het amateurvoetbal alles enorm snel kan veranderen”, zegt Loots, die doelt op een sponsor die opeens extra geld beschikbaar stelt voor een eerste team
Naast FC Almere komt ook Waterwijk uit in de Tweede Klasse B. De andere voetbalclubs uit de stad spelen lager.

Artikel geplaatst op: 22 juli 2019 - 10:29

Gerelateerd

Delen