Hoe fietsen we van Poort naar Haven?

Een fietsrecensie

Door Robert Mienstra

POORT – Na de publicatie over de gevaarlijke kruising Spoorbaanpad – Poortdreef melden lezers de krant meer onveilige of rare situaties op de fietspaden. Een lezer wees de redactie op een gekke bewegwijzering, ook op het Spoorbaanpad bij Poort. Hoe moet je daar naar Haven fietsen? Redacteur Robert Mienstra stapte weer op de fiets om de situatie te bekijken.

 

Links: Haven richting Lelystad. Rechts: Haven via Gooimeerdijk. (Foto: Almere DEZE WEEK).

Ik slinger weer over het Spoorbaanpad richting de Hollandse Brug, kruis de Poortdreef en ga op de pedalen omhoog. Het Spoorbaanpad heet hier de Oude Landweg. Dan doemt het bewegwijzeringsbord op (linker foto). Rechtsaf, ik vermoed dat dat de IJmeerdijk heet gaat naar het Zilverstrand, Lelystad en… Almere Haven. Wil ik zo naar Haven? Via Lelystad. Dat lijkt mij overdreven. Ik raadpleeg Google maps op mijn telefoon. Dit bord volgen naar Haven gaat hem niet worden, een omweg is mogelijk, dwars door Poort heen. Maar waarom zou ik dat willen? Ik wil snel naar Haven en niet via een rare omweg.

Ik keer om. Jawel hoor, weer een wegwijzer (rechter foto). Almere Haven, rechtsaf. Richting Gooimeerdijk. Nu hebben we het ergens over. De kortste weg. Ik ga er vanuit dat het eerste bord een foutje is.

Artikel geplaatst op: 22 juli 2019 - 10:31

Gerelateerd

Delen