Stad joggend opruimen
Ploggen in Almere tijdens de World Cleanup Day

ALMERE - Run2Day Almere en Stad & Natuur hebben de handen ineengeslagen en organiseren op vrijdag 20 september en zaterdag 21 september een plogtocht tijdens de World Cleanup Day. Opruimen wordt daarbij gecombineerd met joggen. Ploggen is een samenvoeging van de woorden plocka (vuil oprapen in het Zweeds) en joggen.
World Cleanup Day is een wereldwijd initiatief waarin 157 landen met meer dan 18 miljoen vrijwilligers op één dag de aarde schoonmaken. In Almere wordt het opruimen gecombineerd met joggen. Karin Bijleveld van Run2Day Almere is één van de initiatiefnemers van de plogtocht. Zij vertelt: “Wij brengen met de plogtocht graag mensen in beweging, letterlijk en figuurlijk, om zich in te zetten voor een schoner Almere.”
20 september

Vrijdag 20 september worden alle Almeerse scholen uitgenodigd om een uurtje de sportschoenen aan te trekken en samen te ploggen. Kinderen kunnen in hun eigen schoolomgeving de routes die veel gelopen en gefietst worden, vaak ook wel snoeproutes genoemd, langs om vuil te rapen.
21 september

Op 21 september wordt op verschillende plekken in de stad om 10 uur het startsein gegeven om in groepsverband te ploggen. Sportverenigingen, bewoners, gezinnen met kinderen, hardloopclubs en buurtverenigingen kunnen meedoen. Sportmerk adidas sponsort de World Cleanup Day in Almere. Zij stellen deze dag schoenen ter beschikking die voor een deel gemaakt zijn van plastic dat wordt gevonden op stranden. Meedoen met de plogtocht? Aanmelden kan met een groep of alleen via Run2Day Almere: almere@run2day.nl.
Handschoenen, prikkers en zakken worden voor de World Cleanup Day in Almere ter beschikking gesteld door de gemeente Almere.
Artikel geplaatst op: 31 juli 2019 - 12:25

Gerelateerd

Delen