Introductieweek eerstejaars
Studenten gaan rocken in de stad

Door Robert Mienstra
ALMERE – De introductieweek voor nieuwe studenten in Almere wordt van 26 augustus tot en met 30 augustus gehouden met als thema: We will rock you! Elk jaar beginnen er ruim 1500 nieuwe eerstejaars studenten met hun opleiding in Almere. In deze week zullen de Almeerders de studenten met allerlei activiteiten in de stad bezig zien.

Omdat veel van deze nieuwe studenten niet bekend zijn met de stad, wordt jaarlijks de introductieweek georganiseerd. Het is een week vol gezelligheid, gefeest en weinig slaap. De introductieweek is een goede manier om de stad te leren kennen, maar ook alle medestudenten. Na de introductieweek weten de aankomend studenten waar goed gefeest kan worden en bouwen ze vriendschappen op voor het leven.
Teams

De start is maandag 26 augustus in Kinepolis. Hier worden toespraken gehouden door de mensen die de introductieweek mogelijk maken, zoals de hoofdsponsor Medi-Mere. Hierna worden de eerstejaars ingedeeld in teams. Vanaf dan begint het echt. Er worden spellen in het centrum van de stad gespeld. Door deze spellen zullen de Almeerders zeker weten dat de studenten aanwezig zijn, ze zullen als rocksterren door de introductie heen gaan.
Rugbyclub Bulldogs

Tijdens de introductieweek verblijven de studenten op het terrein van de rugbyclub Bulldogs. Hier staat een grote feesttent waar op de maandag en dinsdag van de introductieweek tot laat in de nacht gefeest wordt. De eerstejaars slapen per team in een eigen tent. Op het terrein zijn ook activiteiten doen, zoals studentikoze spellen en een zeskamp. Woensdagavond vindt er een kroegentocht plaats. Hier leren de nieuwe studenten precies waar ze naar toe moeten als zij een avondje willen stappen.
Inschrijven

Om de week af te sluiten is er een groot eindfeest waar ook de studentenverenigingen zijn uitgenodigd. Alle medewerkers van de introductieweek zijn namelijk lid van de studentenverenigingen van Almere.
Inschrijven voor de introductieweek kan nog op: https://introalmere.nl/inschrijven
Artikel geplaatst op: 21 augustus 2019 - 12:52

Gerelateerd

Delen